Κρυολιπόλυση: Η μη επεμβατική θεραπεία απώλειας του τοπικού πάχους


Τοπικό πάχος σε κοιλιά, ψωμάκια που προεξέχουν, αφύσικα παχουλές γάμπες και αντιαισθητικά love handles γύρω από τη μέση…

 Γράφει ο
dr. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΛΑΧΟΣ 
πλαστικός χειρουργός 

 
Μέχρι και σήμερα ο πιο διαδεδομένος και αποτελεσματικός τρόπος που έχουμε για να απαλλαγούμε από το δύσκολο και επίμονο λίπος τοπικά εξαιτίας της συσσώρευσης λιποκυττάρων, είναι η λιποαναρρόφηση.


Πλέον όσοι θέλουμε κάτι μη επεμβατικό έχουμε μια πρωτοποριακή εναλλακτική. Το τελευταίο διάστημα η καινούρια μέθοδος που εμφανίζεται ως ό,τι πιο επαναστατικό υπάρχει και η οποία δίνει λύση στο πρόβλημα μη χειρουργικά, μη επεμβατικά και ανώδυνα είναι η κρυολιπόλυση.

Η διαδικασία της μη επεμβατικής θεραπείας απώλειας του τοπικού πάχους αξιοποιεί τις χαμηλές θερμοκρασίες για να οδηγήσει τα λιποκύτταρα στην κρυσταλλοποίηση και στην συνέχεια στην απόπτωσή τους, δηλαδή στον θάνατο. Υπό την καθοδήγηση του γιατρού εφαρμόζεται στην προβληματική περιοχή μια κεφαλή που οδηγεί στη μείωση της θερμοκρασίας κάτω από το δέρμα. Η τεχνολογία της κρυολιπόλυσης είναι μοναδική στο είδος της, δεν είναι δηλαδή ούτε ραδιοσυχνότητες ούτε υπέρηχοι.

Ανάλογα με την περιοχή, η κεφαλή στοχεύει για κάποια ώρα στο λίπος.
Δεν υπάρχουν ράμματα, τραύμα, τοπική αναισθησία και οπές. Αυτό συμβαίνει επειδή η χαμηλή θερμοκρασία είναι στοχευμένη στο λιπώδη ιστό και δεν επιδρά επιφανειακά στο δέρμα, τα αγγεία και τους γειτονικούς ιστούς.
Μετά τη διαδικασία ίσως παρουσιαστεί προσωρινά μούδιασμα ή κοκκινίλα που θα υποχωρήσει λίγη ώρα μετά την θεραπεία.
Η διαδικασία πραγματοποιείται στο ιατρείο και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως μετά στο σπίτι του και στις δραστηριότητές του.

Το επόμενο διάστημα μετά την συνεδρία το σώμα αποβάλλει σταδιακά τα λιποκύτταρα που έχουν πια πεθάνει. Για να μπορέσουν να αποβληθούν μέσω της λεμφικής οδού πολλοί γιατροί συστήνουν να πίνετε άφθονο νερό και να κάνετε γυμναστική (και μετά την συνεδρία). Επίσης, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίας είναι καλό να γίνει κάποια μορφή μασάζ. Όταν τα λιποκύτταρα αρχίσουν να αποβάλλονται, το αποτέλεσμα είναι ολοκληρωμένο και το σώμα σμιλεμένο. Έχετε υπόψη σας ότι η διαδικασία αυτή δεν ολοκληρώνεται από τη μια μέρα στην άλλη και μπορεί να χρειαστούν περίπου 2-3 μήνες.

Όσον αφορά τον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστείτε, κανείς δεν μπορεί να πει εκ των προτέρων, καθώς μόνο ο γιατρός είναι σε θέση να σας προτείνει ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.