Ο χαλκός διασπά το λίπος από το σώμα και το μετατρέπει σε ενέργεια

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, με μελέτη που δημοσίευσαν στην επιθεώρηση Nature Chemical Biology, υπογραμμίζουν τη λειτουργία ενός πολύτιμου μετάλλου, το οποίο έχει την ιδιότητα να διασπά το λίπος από το σώμα.
Ο λόγος για τον χαλκό, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τον ανθρώπινο οργανισμό με πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων, το οποίο μπορούμε να βρούμε σε πολλά τρόφιμα. Ο χαλκός είναι απαραίτητος για την απορρόφηση του σιδήρου, τη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων, την ανάπτυξη των συνδετικών ιστών και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Εκτός όλων των άλλων, λοιπόν, οι ειδικοί βρήκαν πως χρησιμεύει και στην καταπολέμηση του σωματικού λίπους, διασπώντας τα λιποκύτταρα και μετατρέποντάς τα σε ενέργεια.

Τον χαλκό μπορούμε να τον βρούμε στα εξής τρόφιμα:

– φυλλώδη λαχανικά
– κόκκινο κρέας
– φασόλια
– ξηροί καρποί και σπόροι
– μανιτάρια
– αβοκάντο
– δαμάσκηνα
– οστρακοειδή

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως επειδή ο οργανισμός του ανθρώπου δεν μπορεί να παράξει από μόνος του το χαλκό, θα πρέπει να τον αναζητήσουμε αποκλειστικά από τις τροφές. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί τονίζουν πως δεν πρέπει να γίνεται υπερκατανάλωση του μετάλλου διότι θα κλονιστεί η ισορροπία των υπόλοιπων μετάλλων που υπάρχουν στο σώμα μας. Η ημερήσια ποσότητα πρόσληψης του χαλκού, υπολογίζεται περίπου στα 700 μικρογραμμάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.