Νέα δεδομένα στη θεραπεία των παθήσεων σπονδυλικής στήλης (οσφυαλγία – ισχιαλγία) με τοπική αναισθησία, χωρίς χειρουργική επέμβαση.



Διατρηματική Δισκοπλαστική: Το κυνήγι της κήλης

Hernia Hunting.
 

Η Πελίνα Θεοδοσίου μίλησε με τον ορθοπεδικό, χειρουργό σπονδυλικής στήλης, κ. Νικόλαο Μπενάρδο, που έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της κλασικής Δισκοπλαστικής στην Ελλάδα, με έναν αριθμό περιστατικών πάνω από 600 την τελευταία πενταετία. 




Μια νέα μέθοδος Δισκοπλαστικής έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα των ορθοπεδικών χειρουργών σπονδυλικής στήλης, η οποία λύνει με τοπική αναισθησία χωρίς χειρουργική επέμβαση, τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης που αδυνατούσε να λύσει η κλασική Δισκοπλαστική.

Η ενημέρωση του κοινού ή των ασθενών για την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο έρχεται να βοηθήσει ανθρώπους να απαλλαγούν από αυτά τα προβλήματα!

Η ομάδα του κ.Μπενάρδου πρωτοστάτησε στην καθιέρωση στην Ελλάδα της Δισκοπλαστικής, και ο γιατρός εξήγησε στο ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ τι είναι η Διατρηματική Δισκοπλαστική, καθώς και ποια είναι τα οφέλη για τον τομέα της Δισκοπλαστικής από τη νέα τεχνική.

«Όπως το λέει και η λέξη, η Διατρηματική Δισκοπλαστική διενεργείται «δια του τρήματος», της οπής δηλαδή της σπονδυλικής στήλης που βρίσκεται στα πλάγια κάθε σπονδύλου και δια της οποίας μπορείς να προσεγγίσεις την κήλη, να καταφέρεις την έγχυση gel ακριβώς μέσα στην κήλη, πετυχαίνοντας καλύτερα αποτελέσματα.
Είναι μια τεχνική που έχει δανειστεί κομμάτια από την ενδοσκοπική δισκεκτομή,, από όλες τις μεγάλες κλινικές Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, σε όλα τα μέρη του κόσμου που έχω επισκεφτεί και έχω εκπαιδευτεί. Phoenix ArizonaAntony Young, Heme Γερμανίας – Καθηγητής Godolias, Seoul Νότιας Κορέας – Dr Gung Choi, συνεργάτες όλοι του Καθηγητή Χατζηπαύλου, με τον οποίο δώσαμε και την ονομασία της τεχνικής.» είπε ο κ. Μπενάρδος, ενώ εξήγησε πως δόθηκε η ονομασία «Hernia Hunting»:
«Hernia Hunting, δηλαδή «το κυνήγι της κήλης», είναι ένα όνομα που έχει δοθεί από τον καθηγητή Χατζηπαύλου και από εμένα και χαρακτηρίζει ακριβώς ό,τι εννοεί. Γίνεται δηλαδή μιας ακριβής προσέγγιση της κήλης με τη βελόνα, ώστε να τοποθετηθεί το φάρμακο μέσα σε αυτή.»

Όπως είπε ο ΝικόλαοςΜπενάρδος στην Πελίνα Θεοδοσίου, πρόκειται για μια εξειδικευμένη τεχνική που απαιτεί κατ’ αρχάς εμπειρία από τον χειρουργό σε μικροεπεμβατικές τεχνικές και ιδιαίτερα γνώση ενδοσκοπικής χειρουργικής, άριστη γνώση τοπογραφικής ανατομικής και στερεοταξίας της σπονδυλικής στήλης, εμπειρία στον τομέα της δισκοπλαστικής και, ασφαλώς, εξειδικευμένο και κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ πλεονεκτεί έναντι της κλασικής Δισκοπλαστικής:
«Το μεγάλο κέρδος είναι η αύξηση των ενδείξεων της δισκοπλαστικής, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των περιστατικών που θεραπεύονται με αυτήν. Δηλαδή, περιπτώσεις ισχιαλγίας, μηραλγίας, οσφυοϊσχιαλγίας και οσφυαλγίας. Πιο συγκεκριμένα, η Διατρηματική Δισκοπλαστική έχει ανεβάσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά επιτυχίας της δισκοπλαστικής και ειδικότερα στο τελευταίο μεσοσπονδύλιο διάστημα Ο5-11. Έτσι, με τη Διατρηματική Δισκοπλαστική, ακόμη και οι πολύ μεγάλες κήλες, ακόμη και αυτές με ρήξη του ινώδους δακτυλίου, μπορούν να θεραπευτούν.» τόνισε ο κ.Μπενάρδος.

Η Δισκοπλαστική αρχίζει πλέον να αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της επεμβατικής σπονδυλικής στήλης, αφού βλέπουμε τροποποιήσεις – βελτιώσεις των τεχνικών που έχουν σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται όλο και περισσότερες παθήσεις της.
«Αδιάκοπα μελετάμε και ερευνούμε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε όλο και περισσότεροι ασθενείς να μπορούν να λύσουν οριστικά όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν με τη σπονδυλική τους στήλη» κατέληξε ο κ. Μπενάρδος.

*Ο Νικόλαος Δ. Μπενάρδος είναι Ορθοπεδικός Χειρουργός  Σπονδυλικής Στήλης

Λ. Βασ. Σοφίας 71 (4ος όροφος)
Αθήνα, 11528
Ελλάδα
Τηλ.: 210 72 43 270
Φαξ: 210 72 43 271
Κινητό: 6955 665 892

Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.