Τι μαρτυρά για τον χαρακτήρα σας η στάση που κοιμάστε


Οι ψυχολόγοι κατέληξαν στο ότι η στάση στην οποία συνηθίζουμε να κοιμόμαστε αποκαλύπτει αδιάψευστα στοιχεία του χαρακτήρα μας, αλλά και το πώς βλέπουμε τον κόσμο.
Δείτε, λοιπόν, πώς μεταφράζεται για τον χαρακτήρα σας η στάση που προτιμάτε εσείς όταν κοιμάστε.

1. Αν κοιμάστε ανάσκελα 

Ο κανόνας λέει ότι αν κοιμάστε ανάσκελα, νιώθετε αρκετά χαλαρά και ανέμελα. Η στάση αυτή αποτελεί σημάδι αυτοπεποίθησης και ψυχολογικής ισχύος. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι πάντα έτοιμοι να δεχτούν νέες πληροφορίες, αλλά και να κάνουν νέες γνωριμίες. Μάλιστα, χαρακτηριστικό σημάδι αυτής είναι να κοιμάστε με τα χέρια και τα πόδια σας ορθάνοιχτα, καταλαμβάνοντας πολύ χώρο στο κρεβάτι.

2. Αν κοιμάστε σε εμβρυακή στάση
 
Η στάση αυτή χαρακτηρίζεται από το να κοιμάστε στο πλάι, με τα πόδια σας διπλωμένα ψηλά στην κοιλιά σας και τα χέρια σας τυλιγμένα γύρω από το σώμα σας, σαν κουβέρτα. Οι άνθρωποι που κοιμούνται σε αυτή τη στάση, συνήθως παραμένουν στην άκρη του κρεβατιού και τους αρέσει να κοιμούνται δίπλα στον τοίχο. Η στάση αυτή δείχνει ότι το άτομο ίσως νιώθει ανασφαλές και ότι δεν του αρέσει να συμμετέχει σε γεγονότα και καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω του. Δείχνει ότι χρειάζεται έναν «προστάτη», κάποιον που να μπορεί να τον φροντίσει και να τον προφυλάξει από τις δυσκολίες της ζωής.


Αν κοιμάστε στη στάση αυτή, σημαίνει ότι κοιμάστε πάνω στην κοιλιά σας, αγκαλιάζοντας το κρεβάτι με τα χέρια σας. Μπορεί, επίσης, να ακουμπάτε τα χέρια σας στο μαξιλάρι ή να τα έχετε παράλληλα στο σώμα σας, με τα πόδια σε ευθεία. Στα άτομα που κοιμούνται κυρίως σε αυτή τη στάση αρέσει να έχουν τον έλεγχο και να παίρνουν μόνα του αποφάσεις για τη ζωή τους. Δεν δέχονται εύκολα την κριτική, καθώς πιστεύουν ότι οι πράξεις και οι αποφάσεις τους είναι συνήθως οι «σωστές». Η στάση αυτή δείχνει ότι το άτομο είναι πεισματάρικο και επιμένει να πετυχαίνει τους στόχους του με κάθε τρόπο, καθώς και ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια.


4. Αν κοιμάστε στο πλάι
 
Η τελευταία αυτή στάση χαρακτηρίζεται από ύπνο στο ένα πλευρό, αλλά χωρίς να διπλώνετε το σώμα σας, όπως στην εμβρυακή στάση. Τα χέρια και τα πόδια σας είναι τεντωμένα ή ελαφρώς λυγισμένα. Ο κανόνας λέει ότι η στάση αυτή διαφέρει από την εμβρυακή επειδή το σώμα δείχνει πιο χαλαρό. Οι άνθρωποι που προτιμούν αυτή τη στάση έχουν αναλυτική σκέψη, είναι σταθεροί και αξιόπιστοι. Τους είναι εύκολο να προσαρμόζονται σε κάθε κατάσταση που θα προκύψει στη ζωή τους και μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες χωρίς τρομερό κόπο ή χωρίς να επιστρατεύουν κάποια ιδιαίτερη ικανότητα.

5. Αν ροχαλίζετε 

Τα άτομα που ροχαλίζουν είναι συνήθως ευερέθιστα και μπορεί να εκνευριστούν με κάτι σε χρόνο μηδέν. Ο λόγος πιθανότατα είναι, ότι δεν κοιμούνται καλά.

Πηγή: lessonslearnedinlife.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.