ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: Τι διαβάσατε περισσότερο το Νοέμβριο

 

Το ενδιαφέρον σας για τα θέματά μας συνεχίστηκε αμείωτο και το μήνα Νοέμβριο και τιμήσατε και πάλι ιδιαίτερα τις σελίδες του themaygeias.blogspot. Σας ευχαριστούμε!

Ορθοπεδικά ζητήματα υγείας, ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, αγγειακές παθήσεις και θέματα ομορφιάς ήταν αυτά που κυρίως τράβηξαν το ενδιαφέρον σας.
 

Δείτε εδώ, τα 10 θέματα, για τα οποία οι αναγνώστες μας έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, το μήνα Νοέμβριο:Νέα δεδομένα στη θεραπεία των παθήσεων σπονδυλικής στήλης (οσφυαλγία – ισχιαλγία) με τοπική αναισθησία, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Διατρηματική Δισκοπλαστική: Το κυνήγι της κήλης

Hernia Hunting.
 

Η Πελίνα Θεοδοσίου μίλησε με τον ορθοπεδικό, χειρουργό σπονδυλικής στήλης, κ. Νικόλαο Μπενάρδο, που έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση της κλασικής Δισκοπλαστικής στην Ελλάδα, με έναν αριθμό περιστατικών πάνω από 600 την τελευταία πενταετία.

περισσότερα 

 

Ένα συγκινητικό βίντεο για την παιδική αναπηρία που όλοι πρέπει να δούμε.

Η Μαρία είναι ένα μικρό κορίτσι που πηγαίνει σχολείο. Παρακολουθεί τα μαθήματά της, παίζει με τις φίλες της, κάνει ότι και οι συμμαθητές της. Μία μέρα έρχεται στην τάξη ένα μικρό αγόρι, ο Νικόλας, που δεν κάνει τίποτα απ’ ότι κάνουν οι συμμαθητές του. Ένα αγόρι «αλλιώτικο» από τα άλλα. cuerdas-chordes-icon5 Ο Νικόλας κινείται με αναπηpικό καροτσάκι και δεν μπορεί να εκφραστεί όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμαθητές του τpομάζουν μπροστά στην αναπηρία του και απομακρύνονται, η Μαρία είναι η μόνη που του δίνει σημασία, γίνεται φίλη και μικρή «δασκάλα» για τον Νικόλα. Οι ιδιαιτερότητες του αγοριού δεν πτοούν τη μικρή Μαρία η οποία εφευρίσκει πρωτότυπους τρόπους για να παίξει μαζί του, αποκτώντας σιγά σιγά ένα σπάνιο δέσιμο, το οποίο αντιλαμβάνεται και το αγόρι, παρότι δεν μπορεί να το εκφράσει. vlcsnap-2014-03-16-17h54m12s142 Μία μέρα το αγόρι «φεύγει» από το σχολείο… και η Μαρία βρίσκει στο άδειο του αναπηpικό καροτσάκι το σχοινί που αποτέλεσε το μέσο για να έρθουν πιο κοντά τα δύο αυτά παιδιά. Από εκείνη τη στιγμή το σχοινί θα βρίσκεται πάντα στο χέρι της Μαρίας να της θυμίζει τον Νικόλα και τη φιλία τους. Η στιγμή αυτή είναι καθοριστική για την Μαρία και το μέλλον της. Αποφασίζει να γίνει Δασκάλα σε παιδιά με ιδιαιτερότητες! Η αθώα ψυχή ενός παιδιού μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη όχι μόνο για όλη τη ζωή του αλλά και για τη ζωή των γύρω του. Η ευαισθησία, η αυταπάρνηση, η άγνοια της ιδιοτέλειας, διδάσκουν δύναμη και όχι αδυναμία… cuerdas_frame Και ο πόνος της απώλειας στην τρυφερή παιδική ηλικία μπορεί να σημαδέψει για πάντα το δρόμο της ευθύνης, το δρόμο της ζωής του καθενός μας… Η μικρού μήκους ταινία «Cuerdas» (Χορδές), του Ισπανού σκηνοθέτη Pedro Solis, η οποία μάλιστα απέσπασε βραβείο «Goya» ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, πραγματεύεται την τρυφερότητα και τη φιλία ανάμεσα σε δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. To βίντεο, που θα παρακολουθήσετε είναι στα Ισπανικά. Τα συμπεράσματα και τα συναισθήματα στο βίντεο, που ακολουθεί δικά σας.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/ena-sigkinitiko-video-gia-tin-pediki-anapiria-pou-oli-prepi-na-doume/
Μια βραβευμένη ταινία μικρού μήκους, μια αληθινή ιστορία που προβληματίζει. 
Τα παιδιά, αν και διαφορετικά βρήκαν τον τρόπο να συνυπάρξουν και να γίνουν φίλοι, δείχνοντας πως οι διαφορές λύνονται μέσα από την προσπάθεια, τη θέληση και τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπό μας.


περισσότερα 

 

CNN Greece: Γυναίκες με εθελοντική προσφορά στην κοινωνία μέσα από μεγάλους οργανισμούς. Κατερίνα Παναγοπούλου, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πελίνα Θεοδοσίου, Παρασκευή Δημητριάδου

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής που πηγάζει από τη θέληση ενός ανθρώπου να προσφέρει ανιδιοτελώς στην κοινωνία. 
Η πολύτιμη προσφορά των ανθρώπων που υπηρετούν με συνέπεια το ιδεώδες του εθελοντισμού και που κάθε χρόνο παρουσιάζουν αξιόλογο έργο προς το κοινωνικό σύνολο, είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι για τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού ο εθελοντισμός δεν γνωρίζει σύνορα.  Είναι γεγονός πως μέσα από τη συμβολή τους αυτή, δίνουν μαζί και ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης προς όλους τους πολίτες για να αναλάβει ο κάθε ένας από εμάς έναν πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο. 

περισσότερα

 

Υπογονιμότητα και εξωσωματική γονιμοποίηση

Στις μέρες μας περίπου ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζουν κάποιο , άλλοτε άλλου βαθμού, πρόβλημα υπογονιμότητας. 
Παράλληλα, νέες διαγνωστικές προσεγγίσεις με παράλληλη εφαρμογή καινοτόμων επεμβατικών τεχνικών, έχουν βελτιώσει τα αποτελέσματα των θεραπειών. Είναι λοιπόν βέβαιο ότι όταν η οποιαδήποτε μέθοδος εφαρμόζεται από πραγματικά ειδικούς μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια στα ευκταία αποτελέσματα.
 
 
 

ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: Αγγειακές παθήσεις. Σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές αντιμετώπισης. Τι λέει o Νικόλαος Τσεκούρας στην Πελίνα Θεοδοσίου (radio)

Η Πελίνα Θεοδοσίου φιλοξενεί τον αγγειοχειρουργό Νικόλαο Τσεκούρα, για το ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: Ό,τι νεότερο για την αντιμετώπιση των αγγειακών παθήσεων. Σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές αντιμετώπισης.

 

 Ακούστε την εκπομπή:

περισσότερα 

 

 

 

ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: Ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στα παιδιά. Τι λέει o Νικόλαος Μπαλτογιάννης στην Πελίνα Θεοδοσίου (radio)

Η Πελίνα Θεοδοσίου φιλοξενεί τον παιδοχειρουργό, Διευθυντή του παιδιατρικού κέντρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νικόλαο Μπαλτογιάννη για το ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ:  Ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στα παιδιά. Νέα φιλοσοφία στην παιδοχειρουργική.

Ακούστε την εκπομπή:

περισσότερα
ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: "Λίφτιγκ" χωρίς νυστέρι, με νήματα.Τι λέει ο Σπύρος Βλάχος στην Πελίνα Θεοδοσίου (radio)

ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Η Πελίνα Θεοδοσίου φιλοξενεί τον πλαστικό χειρουργό dr. Σπυρίδωνα Βλάχο: "Λίφτιγκ" χωρίς νυστέρι, με νήματα. Ανανεωμένο και λαμπερό πρόσωπο!
Ακούστε την εκπομπή. 
 

 

 

 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.