Βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα της ιλαράς στην Ελλάδα

Το πρώτο θύμα της φετινής επιδημίας ιλαράς στη χώρα μας είναι ένα βρέφος 11 μηνών.
 Πρόκειται για ένα βρέφος Ρομά, που αρρώστησε από ιλαρά και κατέληξε λόγω σηψαιμίας.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ, καταγράφηκε ένας θάνατος σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα ιλαράς που αφορούσε βρέφος Ρομά 11 μηνών, με υποκείμενη δυστροφία, ανεμβολίαστο, το οποίο κατέληξε σε εικόνα σηψαιμίας.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2017 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 326 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν. Ελλάδα.
Στη μεγάλη πλειονότητά τους, οι ασθενείς είναι άτομα ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό, κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, γιατί δεν είναι εμβολιασμένα. Μέσα σε αυτούς υπάρχουν και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
Για όσα παιδιά, εφήβους και ενήλικες δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις κατά της ιλαράς, οι ειδικοί συστήνουν το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR). Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά. Στην Ευρώπη έχουν καταγραφεί 19.000 κρούσματα και 45 θάνατοι.
Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False
  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.