Roche Hellas: Δωρεάν διάθεση του Cotellic σε ασθενείς που βρίσκονται σε αγωγή

Δωρεάν προτίθεται να διαθέτει το ογκολογικό σκεύασματος Cotellic (cobimetinib) σε όλους τους ασθενείς που θα βρίσκονται υπό αγωγή τη στιγμή που το προϊόν θα αποσυρθεί από τη θετική λίστα έως και την ολοκλήρωση της θεραπείας τους, η Roche Hellas.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η εταιρία έχει ήδη προβεί στην κατάθεση σχετικού αιτήματος στον Ε.Ο.Φ.


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία την 1η Νοεμβρίου:




H εταιρεία Roche Hellas, αποφάσισε να αποσύρει από τη θετική λίστα, δηλαδή από τη λίστα των φαρμάκων που συνταγογραφούνται και αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, το ογκολογικό σκεύασμα Cotellic (cobimetinib), το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με ανεγχείρητο ή μεταστατικό μελάνωμα.
Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, εκτιμάται ότι το φάρμακο λαμβάνουν περίπου 50 ασθενείς.

Η απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας για την απόσυρση του σκευάσματος σχετίζεται με την υποχρεωτική έκπτωση 25% για τα νέα, καινοτόμα φάρμακα, με αναδρομική μάλιστα ισχύ από 1/1/2017.

Το συγκεκριμένο μέτρο που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), που εξηγούσε πως με την εφαρμογή του, η τιμή του σκευάσματος μειώνεται κατά 40% - χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το clawback – και κατά 50% αν περιληφθεί, γεγονός που καθιστά τη διάθεσή του υπό το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο αποζημίωσης και μέσω της θετικής λίστας μη βιώσιμη.

Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.