Μερικά tips για να έχεις πάντα δροσερή και καθαρή αναπνοή.

Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο σε έναν άνθρωπο, από το να μυρίζει η αναπνοή του. 
Είναι αποκρουστικό σε κάθε περίπτωση για κάθε ανθρωπο. 
 
Για τους συνεργάτες σου. Για το κορίτσι σου. Για τους συγγενείς. Ακόμη και για τον περαστικό που σε ρωτάει τι ώρα είναι. 
Και δεν έχει να κάνει μόνο με το βούρτσισμα των δοντιών σου που παραμελείς συνεχώς, αλλά και με τα οξέα του στομάχου σου. Για να μην φτάσεις στο σημείο να συναγωνιστείς την ανάσα του Alien όταν στρίμωχνε την Sigourney Weaver, σου παραθέτουμε μερικά σιγουράκια έτσι ώστε να μην πεθαίνει ο κοσμάκης όταν ανοίγεις το στόμα σου.
 
Ξεκίνα εντατικά το νερό 
Εκτός του ότι ενυδατώνει, καθαρίζει το αίμα, αδυνατίζει και γενικά κάνει παπάδες, φροντίζει να απομακρύνει και τα βακτήρια που ευθύνονται για μυρωδιές στο στόμα σου. Αν η αναπνοή σου είναι γενικά απάλευτη, ρίξε στο ποτήρι με το νερό 2-3 φυλλαράκια μέντας.
 
Προτίμησε φρούτα και λαχανικά 
Μεγάλη υπόθεση η βιταμίνη C. Ακόμη και στην αναπνοή. Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια και σαγκουίνι, όχι μόνο είναι γεμάτα βιταμίνες αλλά θα φροντίσουν να έχεις πιο δροσερή αναπνοή. Το ίδιο συμβαίνει και με λαχανικά όπως είναι το σέλινο, τα καρότα και οι πιπεριές. Τώρα έχεις άλλον ένα λόγο για να τα εντάξεις στο διαιτολόγιο σου.
 
Βούρτσισμα 2 φορές την ημέρα 
Κανονικά πρέπει και 3 φορές, αλλά με τη δουλειά και το τρέξιμο, καθιστάται αδύνατο. Περιορίσου λοιπόν στο να τα βουρτσίζεις πρωί και βράδυ, πάντα μετά τα γεύματα. Όταν αφήνεις τα υπολείμματα από τις τροφές, τα βακτήρια κατασκηνώνουν πάνω σε αυτές και η κακοσμία είναι δέκα φορές χειρότερη. Βούρτσισμα λοιπόν.
 
Μην παραλείπεις τον καθαρισμό
Παιδιά, το ξέρουμε. Κανείς δεν γουστάρει τον οδοντίατρο. Μα κανείς όμως. Ωστόσο ο καθαρισμός είναι must σε περίπτωση που δεν θέλουμε να έχουμε περιπέτειες με σφραγίσματα, τερηδόνες, ουλίτιδες αλλά και κακοσμίες. Όσο περισσότερο αφήνεις τα δόντια ως έχουν, τόσο μεγαλύτερο πάρτι κάνουν τα βακτήρια. Το αποτέλεσμα είναι μία μόνιμη κακοσμία που δεν φεύγει ακόμη και αν πετάξεις στο στόμα σου λεβάντα. Φρόντισε λοιπόν να μην παραλείπεις το ραντεβού με τον οδοντίατρο. Ακόμη και αν θες να βάλεις τα κλάματα σαν κοριτσάκι.
 
 
Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False
     

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.