Ολο και Νεώτεροι Ασθενείς Υποβάλλονται σε Αρθροπλαστικές Γόνατος και Ισχίου

Νεότεροι ασθενείς, περισσότεροι άντρες

γράφει ο κ. Νικόλαος Ροΐδης
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Διευθυντής του Τμήματος Ισχίου & Γόνατος στο Metropolitan General
www.roidisnt.gr


Οι αρθροπλαστικές ισχίου, γόνατος και άλλων αρθρώσεων  συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μέση ηλικία των ασθενών που υποβάλλονται σε αρθροπλαστικές  ισχίου συνεχίζει να μειώνεται, αλλά περισσότεροι άντρες υποβάλλονται σε αυτές τις επεμβάσεις από ό, τι στο παρελθόν, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπεδικών Χειρουργών.
Η νέα μελέτη δείχνει ότι η μέση ηλικία των ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου μειώθηκε από πάνω από 66 σε λίγο κάτω από 65 ετών, ενώ η μέση ηλικία για χειρουργικές επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος μειώθηκε από 68 σε λίγο κάτω από 66.
Από το 2000 έως το 2014, η μέση ηλικία των ασθενών που υποβλήθηκαν σε αρθροπλαστικές γόνατος, ισχίου ή άλλων αρθρώσεων μειώθηκε κατά 0,1 έτος ετησίως και η ηλικία των ασθενών που υποβλήθηκαν σε δεύτερη αρθροπλαστική γόνατος κατά 0,2 έτος. Σε απόλυτους αριθμούς, η μέση ηλικία στη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου μειώθηκε από 66 σε λιγότερο από 65 και η μέση ηλικία για αντικατάσταση γόνατος μειώθηκε από 68 σε λιγότερο από 66 – μικρές αλλά στατιστικά σημαντικές αλλαγές.
Οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το 62% του συνόλου των διαδικασιών αντικατάστασης από κοινού κατά τη διάρκεια της δεκαπενταετούς περιόδου της μελέτης, αλλά ο αριθμός των ανδρών αυξήθηκε σταθερά κατά την περίοδο, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπαιδικών.
Αν και μικρές, αυτές οι μειώσεις είναι πραγματικές. Η νεαρή ηλικία των ασθενών «πιθανόν οφείλεται στην αυξανόμενη παχυσαρκία ή στην αυξημένη πρόσβαση στην περίθαλψη σε μια γενιά που επιθυμεί να διατηρήσει έναν ενεργό τρόπο ζωής στα έτη συνταξιοδότησής τους.
Και αν και οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν την πλειοψηφία των ασθενών, οι άνδρες υποβάλλονται ολοένα και περισσότερο σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης άρθρωσης.

www.roidisnt.gr  

Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.