Κορονοϊός: 16 εκατομμύρια πολίτες σε καραντίνα στην Ιταλία

Επέκταση της "κόκκινης ζώνης" σε μεγάλο μέρος του βορρά αποφάσισε η κυβέρνηση της Ιταλίας. 

Απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών έξω από τις αποκλεισμένες περιοχές.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε το βράδυ του Σαββάτου να κηρύξει σε απομόνωση όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας, και άλλες δώδεκα περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο λόγω του κορονοϊού. Πρόκειται, ουσιαστικά, για επέκταση της «κόκκινης ζώνης» σε μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά.

16 εκατομμύρια πολίτες σε απομόνωση
Η είσοδος και έξοδος πολιτών από αυτές τις περιοχές θα επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Όσοι δε συμμορφώνονται θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τρεις μήνες. Οι γάμοι αναβάλλονται, το ίδιο και κάθε πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός.
Προσωρινό «λουκέτο» μπαίνει σε κινηματογράφους, νυχτερινά κέντρα, γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία και χιονοδρομικά κέντρα.
Η είδηση είχε διαρρεύσει από το απόγευμα του Σαββάτου και όσοι μπόρεσαν, έσπευσαν να εγκαταλείψουν αυτές τις περιοχές για να μην εγκλωβιστούν.
Τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 3 Απριλίου.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πέρα από την Λομβαρδία, σε απομόνωση τίθενται οι περιοχές των πόλεων Πάρμα, Πιατσέντσα, Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμίνο, Βενετία, Τρεβίζο, Πάδοβα, Άστι και Αλεσάντρια, μέχρι τις 3 Απριλίου.
Σε ολόκληρη την Ιταλία, οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο πρόεδρος των ποδοσφαιριστών της Ιταλίας ζήτησε να αναβληθεί το πρωτάθλημα.
Ο νέος κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Μεταξύ των κρουσμάτων είναι και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι, που διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του.
Η Ιταλία μετρά πλέον τα περισσότερα θύματα από τον COVID-19 μετά την Κίνα, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 230.
                                                   Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.