Χαρδαλιάς: Τι πρέπει να κάνουν όσοι φροντίζουν αδέσποτα, εν μέσω απαγόρευσης μετακινήσεων

Διευκρινίσεις σχετικά με την φροντίδα ζώων, όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας.Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στην περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

«Όσοι φροντίζουν ζώα εκτός των ορίων του δήμου τους πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται τα ζώα, προκειμένου να αναλάβουν τη σίτισή τους μέχρι την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας», ανέφερε ο υφυπουργός.

«Απαιτείται να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο και κυρίως σε άλλες περιοχές, για να περιορίσουμε τη διασπορά», τόνισε.

Για φροντίδα αδέσποτων εκτός του δήμου σας

Σε ό,τι αφορά εκείνους που φροντίζουν αδέσποτα ζώα εντός του ορίου του δήμου τους, θα υπάρξει νέα βεβαίωση μετακίνησης.

«Ήδη είμαστε σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρξει δυνατότητα βεβαίωσης μετακίνησης από την ιστοσελίδα της για όσους έχουν αναλάβει τη φροντίδα αδέσποτων. Το αρμόδιο γραφείο του κάθε δήμου έχει την ευθύνη πιστοποίησής της. Στη βεβαίωση θα πρέπει να αναφέρεται το σημείο που βρίσκονται τα ζώα, τις ημέρες, τις ώρες του ταΐσματος και η διάρκεια, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο ίδιο θέμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι η βεβαίωση κατ’ εξαίρεσης μετακίνηση για την επίσκεψη σε γιατρό ισχύει και για τον κτηνίατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.