Κορονοϊός: Δεν μπορεί να μεταδοθεί από τα τρόφιμα λένε οι ειδικοί

Καθώς οι άνθρωποι κυκλοφορούν από διάδρομο σε διάδρομο σούπερ μάρκετ και μπακάλικων παράλληλα με άλλους ανθρώπους, με στόχο την αγορά και αποθήκευση αγαθών που θα τους κρατήσει ένα ολόκληρο μήνα ή δύο, είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να αναρωτιούνται εάν ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από τα τρόφιμα.
Μπορεί;

"Μπορεί να «κολλήσω» τον κορονοϊό από τα τρόφιμα;" είναι μάλλον μια σκέψη που τρέχει μέσα στο μυαλό μας αυτήν την περίοδο, ειδικά τώρα που οι περισσότεροι προσπαθούν να προμηθευτούν ποσότητα τροφίμων για να έχουν απόθεμα για τους επόμενους μήνες.

Ευτυχώς, οι ειδικοί είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, διότι δεν υπάρχει σήμερα καμία ένδειξη ότι η νέα νόσος του κορονοϊού, COVID-19, μεταδίδεται μέσω οποιουδήποτε τύπου φαγητού.

"Δεν έχουμε πραγματικά στοιχεία ότι τα τρόφιμα ή η συσκευασία τροφίμων είναι μια πηγή μετάδοσης του ιού", δήλωσε ο Benjamin Chapman, καθηγητής και ειδικός ασφάλειας τροφίμων στο κρατικό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Βέβαια, τόνισε επίσης ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν γνωρίζουμε για τον ιό που προκαλεί αυτή τη θανατηφόρα πανδημία. Ως εκ τούτου, η κατανόησή μας για την εξάπλωση της νόσου καθώς και για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να θέσει μπορεί να αλλάξει στο μέλλον καθώς θα μάθουμε περισσότερα γι 'αυτό.

Από όσο γνωρίζουμε και σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο ιός μεταφέρεται κυρίως από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του βήχα, φταρνίσματος και φυσικής επαφής με κάποιον που το έχει ήδη. Και ενώ υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί από την επαφή μολυσμένων επιφανειών και μετά αγγίζοντας τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα μας, αυτός δεν είναι ο κύριος τρόπος μετάδοσης. Εν πάση περιπτώσει, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, αφού βγείτε έξω, εξακολουθεί να συνιστάται.

Η μετάδοση μέσω τροφίμων είναι επίσης απίθανη, δεδομένου ότι τα μέτρα ασφάλειας των τροφίμων που εφαρμόζονται έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ για να αποφευχθεί η εμφάνιση τέτοιων περιπτώσεων.


www.medicaldaily.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.