Ειδική μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τον κορονοϊό στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας για την ενδεχόμενη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην κοινότητα, η Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας προχώρησε στην εγκατάσταση της ειδικής μονάδας (προκατασκευασμένου οικίσκου τύπου isobox) στο χώρο του Κέντρου Υγείας Καλυβίων.

Aναμένεται άμεσα η προμήθεια του ειδικού εξοπλισμού, καθώς και η ενίσχυση – στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το κατάλληλο ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες.

Στόχος αυτών των προετοιμασιών είναι να καταστήσουν το Κέντρο Υγείας Καλυβίων σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, συμβάλλοντας έτσι στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων, στα οποία θα νοσηλεύονται τα πιο σοβαρά περιστατικά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας που θα καθορίζουν τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Καλυβίων στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο Δήμος Σαρωνικού, τους πολίτες του οποίου εξυπηρετεί το  Κέντρο Υγείας Καλυβίων, σε σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι "Με αίσθημα ευθύνης στέκεται αρωγός με κάθε δυνατό τρόπο στους φορείς υγείας καθώς και στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν οι λειτουργοί τους τις κρίσιμες αυτές στιγμές." και καταλήγει: "Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις επαφές στις απολύτως απαραίτητες και να λειτουργήσουν συλλογικά και με υπευθυνότητα."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.