Περάστε το μήνυμα: Πέντε βήματα για να κλωτσήσετε τον κορονοϊό

WHO:η FIFA εγκαινιάζει κοινή εκστρατεία για να εξοπλίσει την ποδοσφαιρική κοινότητα για να αντιμετωπίσει το COVID-19

Γενεύη, 23 Μαρτίου 2020: Η FIFA, η διεθνής διοίκηση ποδοσφαίρου, και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) συνεργάστηκαν για την καταπολέμηση του κορονοϊού (COVID-19) ξεκινώντας μια νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης με παγκόσμιους φήμης ποδοσφαιριστές καλώντας όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν πέντε βασικά βήματα για να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου.

Η καμπάνια "Pass the message to kick out coronavirus" προωθεί τα πέντε βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι άνθρωποι για να προστατεύσουν την υγεία τους σύμφωνα με την καθοδήγηση του WHO, εστιάζοντας στο πλύσιμο των χεριών, στην εθιμοτυπία του βήχα, χωρίς να αγγίζουν το πρόσωπό σας, .

"Η FIFA και ο Πρόεδρός της Gianni Infantino έχουν συμμετάσχει ενεργά στη μετάδοση του μηνύματος εναντίον αυτής της πανδημίας από την αρχή", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus στην εικονική έναρξη της εκστρατείας στην έδρα της WHO στη Γενεύη της Ελβετίας. "Είτε μέσω εκστρατειών είτε μέσω χρηματοδότησης, η FIFA αντέδρασε στον κορονοϊό και χαίρομαι που το Παγκόσμιο ποδόσφαιρο υποστηρίζει τον ΠΟΥ να εκδιώξει τον κορονοϊό. Δεν έχω καμία αμφιβολία με αυτό το είδος στήριξης που μαζί θα κερδίσουμε. "

"Χρειαζόμαστε ομαδική εργασία για την καταπολέμηση του κορονοϊού", δήλωσε ο Πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο. "Η FIFA έχει συνεργαστεί με τον ΠΟΥ επειδή η υγεία είναι η πρώτη. Καλώ την ποδοσφαιρική κοινότητα παγκοσμίως να συμμετάσχει μαζί μας στη στήριξη αυτής της εκστρατείας για να περάσει ακόμη περισσότερο το μήνυμα. Μερικοί από τους μεγαλύτερους παίκτες που έπαιξαν το όμορφο παιχνίδι έχουν βάλει τα ονόματά τους στην εκστρατεία και είναι ενωμένοι στην επιθυμία τους να περάσουν το μήνυμα για να εκτοξεύσουν το COVID-19 ».

Είκοσι οκτώ παίκτες συμμετέχουν στην τηλεοπτική καμπάνια, η οποία δημοσιεύεται σε 13 γλώσσες.
Ο κ. Sami Al Jaber (KSA), ο Alisson Becker (BRA), ο Emre Belözoğlu (TUR), ο Jared Borgetti (MEX), ο Gianluigi Buffon (ITA), ο Iker Casillas Ντάουν (CHN), Samuel Eto'o (CMR), Ραδαμέλ Φάλκαο (COL), Λάουρα Τζορτζ (FRA), Βαλέρι Καρπέν (ΡΟΥ), Μίροσλαβ Κλόζε (ΓΕΡ), Φίλιπ Λάμ (GER) Lionel Messi (ARG), Mido (EGY), Michael Owen (ENG), Park Ji-sung (ΚΟΡ), Κάρλες Πούγιολ (ESP), Célia Šašić (ΓΕΡ), Ασακό Τακακούρα (JPN) (CIV), τον Juan Sebastián Verón (ARG), τον Sun Wen (CHN) και τον Xavi Hernández (ESP).
Μια καμπάνια βίντεο, η οποία θα δημοσιευθεί σε παίκτες και ψηφιακά κανάλια της FIFA, παρέχεται επίσης ως μεμονωμένα τοπικά αρχεία στις 211 ενώσεις μελών της FIFA και σε πρακτορεία μέσων ενημέρωσης, μαζί με ένα γραφικό εργαλείο για την εφαρμογή σε κοινωνικά μέσα για να περάσει περαιτέρω το μήνυμα.



Χέρια:
"Ξεκινά με τα χέρια σας", λέει ο Alisson Becker, πρεσβευτής Υγιεινής Υγείας του WHO, η Λίβερπουλ και ο τερματοφύλακας της Βραζιλίας, και ο καλύτερος τερματοφύλακας των ανδρών της FIFA το 2019. "Πλύνετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή διάλυμα με βάση το αλκοόλ . "
Τέτοιο συχνά πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή κατά προτίμηση με διάλυμα χεριών με βάση το αλκοόλ, σκοτώνει ιούς που μπορεί να βρίσκονται στα χέρια σας. Είναι απλό, αλλά είναι πολύ σημαντικό.

Αγκώνες:
"Καλύψτε τη μύτη και το στόμα σας με έναν λυγισμένο αγκώνα ή ιστό όταν φτερνίζεστε ή βήχετε", λέει ο Carli Lloyd, δύο φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. "Απορρίψτε αμέσως τον ιστό και πλύνετε τα χέρια σας".
Τα σταγονίδια διαδίδουν τον κορονοϊό. Ακολουθώντας την αναπνευστική υγιεινή, προστατεύετε τους ανθρώπους γύρω σας από τη μόλυνση των ιών, όπως το κρύο, η γρίπη και ο κορονοϊός.

Πρόσωπο:
"Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας, ειδικά τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας, για να αποτρέψετε την είσοδο του ιού στο σώμα σας", προσθέτει η Βαρκελώνη και η Αργεντινή, ο Lionel Messi, ο Καλύτερος Παίκτης της FIFA το 2019 και ένας νικητής του FIFA Ballon d'Or.
Τα χέρια αγγίζουν πάρα πολλές επιφάνειες και μπορούν να πάρουν γρήγορα ιούς. Μόλις μολυνθεί, τα χέρια μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στο πρόσωπό σας, από όπου ο ιός μπορεί να κινηθεί μέσα στο σώμα σας, κάνοντάς σας να αισθανθείτε αδιαθεσία.

Απόσταση:
"Από την άποψη της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, κάνε ένα βήμα πίσω», λέει ο Χαν Ντουάν, ο οποίος εκπροσώπησε την Κίνα PR 188 φορές σε μια διεθνή σταδιοδρομία που διήρκεσε 11 χρόνια. "Μείνετε σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τους άλλους."
Διατηρώντας μια τέτοια κοινωνική απομάκρυνση, βοηθάτε να αποφύγετε την αναπνοή σε οποιαδήποτε σταγονίδια από κάποιον που φτερνίζει ή βήχει σε κοντινή απόσταση.
Νιώστε - ξέρετε τα συμπτώματά σας:
"Αν νιώθετε αδιαθεσία, μένετε στο σπίτι", καταλήγει ο Σαμουήλ Ετόου, πρώην επιθετικός της Βαρκελώνης και του Καμερούν, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα του 114 φορές. "Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που παρέχονται από τις τοπικές αρχές υγείας σας".
Εάν έχετε πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, ζητήστε ιατρική βοήθεια και καλέστε εκ των προτέρων.

Ενημερώστε ότι οι τοπικές υγειονομικές αρχές παρέχουν τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις συγκεκριμένες οδηγίες και καλέστε εκ των προτέρων για να τους επιτρέψετε να σας κατευθύνουν στην κατάλληλη τοπική μονάδα υγείας. Αυτό σας προστατεύει και βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού και άλλων λοιμώξεων.

Η FIFA έχει επίσης δεσμεύσει 10 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη του Ταμείου Αντιμετώπισης Αλληλεγγύης της COVID-19 για την ΠΟΥ.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε το @WHO και ακολουθήστε τις τελευταίες πληροφορίες online .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.