H Κίνα βοηθά να σωθεί και η Ελλάδα: Έστειλε τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού ανάμεσά τους και 1.000.000 μάσκες

Αφίχθη λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το αεροπλάνο της Air China που μετέφερε την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού, από την Κίνα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της χώρας μας λόγω κορονοϊού. 

Το υγειονομικό υλικό που έφθασε στην Αθήνα από την Κινεζική κυβέρνηση ζυγίζει περίπου 8 τόνους και περιλαμβάνει 500.000 ιατρικές, χειρουργικές και προστατευτικές μάσκες, ιατρικά γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών.

Το υγειονομικό υλικό παρέδωσε, εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, η πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσιγιουέ, στους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρη Δημητριάδη. 

Στην ίδια πτήση, έφθασαν και άλλα χαρτοκιβώτια ιατρικών προμηθειών, ανάμεσά τους και 500.000 ακόμα χειρουργικές και προστατευτικές μάσκες, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.

Την ευγνωμοσύνη της χώρας μας στην κινεζική κυβέρνηση και σε όποιον άλλον έχει συμβάλει, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. « Είμαστε ευγνώμονες στην κινεζική Κυβέρνηση, στην κινεζική εταιρεία State Grid, μέτοχο της ΑΔΜΗΕ, και σε όποιον άλλον έχει συμβάλλει, στο να έρθει αυτή η βοήθεια σε είδη προστασίας πρώτης ανάγκης για τα νοσοκομεία μας, μάσκες και λοιπό υλικό.
Δίνουμε μια πάρα πολύ μεγάλη μάχη, όλοι οι άνθρωποι της υγείας, γιατροί, νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι διοικητικοί υπάλληλοι.
Ζητώ για μία ακόμη φορά από όλους, να στηρίξουν αυτούς που δίνουν αυτή την τεράστια μάχη και να μείνουν σπίτι τους. Να προσέξουν τους εαυτούς τους, τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας.
Σε μια παγκόσμια έλλειψη αυτών των αγαθών και στην τεράστια μάχη που δίνει το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να μπορεί έχει προμήθειες, η σημερινή είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα.
Και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, ώστε να εξοπλίζουμε κι άλλο τα νοσοκομεία μας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
Επαναλαμβάνω: Απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους. Η κρίση και οι δύσκολες μέρες είναι μπροστά.
Όποιοι έφυγαν και πήγαν στα εξοχικά τους και στα νησιά, κακώς το έκαναν. Τους ζητώ να επιδείξουν πατριωτισμό, φιλότιμο και ατομική ευθύνη, για να προστατέψουμε αυτούς που έχουν ανάγκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.


Σε σχετικό μήνυμά της κατά την παράδοση του υλικού, η πρεσβευτής της Κίνας ανέφερε ότι με αλληλεγγύη και συνεργασία, θα ξεπεράσουμε αυτήν την πρόκληση μαζί. Επικαλούμενη τα λόγια του Αριστοτέλη, ότι «η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα», η Τσανγκ Τσιγιουέ υπογράμμισε πως η Κίνα και η Ελλάδα εργάζονται στενά από κοινού στον αγώνα κατά του κορονοϊού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις εξαιρετικές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών.

Επίσης, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την σθεναρή υποστήριξή της κατά τη διάρκεια της μάχης της Κίνας κατά του κορονοϊού και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση ως «έγκαιρα και ισχυρά».

Καταληκτικά, διαβεβαίωσε πως η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να «βοηθήσει τους φίλους μας στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.