Γεράσιμος Κουρούκλης (SILVER ALERT): Κρατάμε ο ένας το χέρι του άλλου και πάμε μπροστά, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μας

Κι αυτή η δοκιμασία θα περάσει
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε

Ο πρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ και διοικητής της υπηρεσίας SILVER ALERT, Γεράσιμος Κουρούκλης, με δήλωσή του, αφού ευχαριστεί δημόσια όλους όσους αγωνίζονται με αυτοθυσία να μας κρατήσουν όρθιους αυτές τις δύσκολες ώρες, μας καλεί να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα που υποφέρουν από Alzheimer, άνοια ή άλλες διαταραχές μνήμης, αλλά και στους νεώτερους συνανθρώπους μας με ψυχικά και άλλα νοσήματα, αυτές τις στιγμές:

"Η χώρα μας, όπως και τόσες άλλες , σε όλο τον κόσμο, ζει αυτές τις ημέρες τις επιπτώσεις της πανδημίας από τον κορονοϊό ενώ εμείς όλοι οι απλοί άνθρωποι μέγιστο μέλημά μας και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι μόνο η στήριξη και πειθαρχία στα μέτρα που οι αρμόδιοι προτείνουν και σίγουρα ένα τεράστιο σεβασμό σε όλους όσους τρέχουν να σώσουν ζωές.

Θα ήθελα σαν Γεράσιμος Κουρούκλης να καλέσω και όλους τους συμπολίτες μου να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους αγωνίζονται με αυτοθυσία, και μάλιστα παραμελώντας τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους,
– το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στο προσκεφάλι των συνανθρώπων μας που νοσούν,
– τους ερευνητές και τους ειδικούς επιστήμονες που αναζητούν την κατάλληλη φαρμακευτική θεραπεία και το εμβόλιο σωτηρίας από τον ιό,
– αλλά και όλους όσοι απασχολούνται ενεργά για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.
Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη. Είναι προσφορά προς όλη την κοινωνία. Είναι θυσία, και αξίζει κάθε τιμή και ευγνωμοσύνη.

Σας ευχαριστούμε και όλοι μαζί σας χειροκροτούμε, όχι μόνο από τα μπαλκόνια των σπιτιών μας, αλλά κάθε στιγμή από την καρδιά μας. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι κοντά σας.

Η ευθύνη αυτή, που σηκώνουν στους ώμους τους, απαιτεί απαραίτητα τη συνεργασία όλων μας. Είναι ώρα ατομικής και κοινωνικής, συλλογικής, ευθύνης.

Γι’αυτό θα πρέπει όλοι μαζί σαν μια γροθιά να ανταποκρινόμαστε με ακρίβεια και υπομονή σε όλα τα δύσκολα, αλλά απαραίτητα, μέτρα που λαμβάνουν οι υγειονομικές υπηρεσίες και τα κράτη. Όλα γίνονται για την προστασία μας, για το κοινό καλό, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Άρα, η απαλλαγή μας από την οδύνη του εξαρτάται απόλυτα από τη δική μας συνεργασία.

Ο εχθρός είναι αόρατος, αλλά όχι άγνωστος και όλος ο πλανήτης ψάχνει για την ασημένια σφαίρα να τον πυροβολήσει. Μένουμε μέσα λοιπόν και περιμένουμε τα καλά νέα. Δεν αρρωσταίνουμε, δεν μεταδίδουμε.

Και αυτή η δοκιμασία θα περάσει. Όμως η ζωή μας θα έχει αλλάξει. Και η δοκιμασία είναι μία ευκαιρία να αλλάξει προς το καλύτερο. Προς την κατεύθυνση της εδραίωσης της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα των δύσκολων ημερών που ζούμε. Και βέβαια σαν διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert θα ήθελα να τονίσω ότι αυτές τις ημέρες θα πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα σε ηλικιωμένα άτομα που υποφέρουν από Alzheimer, άνοια ή άλλες διαταραχές μνήμης, αλλά και στους νεώτερους συνανθρώπους μας με ψυχικά και άλλα νοσήματα. Προσοχή να μην χαθούν. Η αναζήτησή τους θα είναι δύσκολη λόγω των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και κατά συνέπεια έλλειψης εθελοντών.

Κρατάμε ο ένας το χέρι του άλλου και πάμε μπροστά, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μας.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!!!"

Γεράσιμος Κουρούκλης
Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός (ΕΜΠ)
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού “Γραμμή Ζωής” Διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.