Τσιόδρας: 156 νέα κρούσματα - 60% των ασθενών πήραν εξιτήριο - είμαστε κοντά στην μείωση της έντασης των μέτρων

Νεότερα στοιχεία για τον κορονοϊό στην Ελλάδα παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης 21 Απριλίου 2020 ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ο θάνατος ενός 35χρονου με κορονοϊό χωρίς υποκείμενα νοσήματα στη Θεσσαλονίκη - το νεότερο θύμα κορονοϊού στην Ελλάδα- και ο θάνατος μιας γυναίκας 103 ετών -το γηραιότερο θύμα του Covid-19 στη χώρα μας.


Μιλώντας κατά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και τους νεκρούς από Covid-19, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι: επιβεβαιώθηκαν 156 νέα κρούσματα κορονοϊού.
Στο σύνολο τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανήλθαν σε 2.401.
Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι 59.
Πάνω από το 60% των ασθενών με κορονοϊό έχουν πάρει εξιτήριο.


«Το σημαντικότερο για μένα είναι οι ζωές που κερδήθηκαν με τον δύσκολο τρόπο του περιορισμού και εξακολουθούμε να πηγαίνουν καλά. Η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται και είμαστε κοντά στην μείωση της έντασης των μέτρων. Δεν θα θέλαμε να επανακάμψει η πανδημία στην χώρα μας» ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας  Σωτήρης Τσιόδρας ήταν μόνος στη σημερινή ενημέρωση, καθώς ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται στο Κρανίδι προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες για τη μερική καραντίνα που αποφασίστηκε στην περιοχή λόγω της αυξανόμενης διασποράς του κορονοϊού.
Από τα 156 νέα κρούσματα, τα 150 εντοπίζονται στην κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Κρανίδι. Οι 148 είναι μετανάστες - πρόσφυγες και οι δύο είναι εργαζόμενοι στη δομή φιλοξενίας που υπάρχει στον συγκεκριμένο οικισμό. Μέχρι στιγμής όλοι οι ασθενείς με κορονοϊό είναι ασυμπτωματικοί. Έξι γιατροί και τέσσερις νοσηλευτές θα βρίσκονται στη δομή στο Κρανίδι, καθώς επίσης και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει ασθενή που θα παρουσιάσει επιδείνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.