Χαρδαλιάς: Τα μέτρα περιορισμού ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 3ης Μαΐου - Το μεγάλο μας όπλο εξακολουθεί να είναι η ατομική ευθύνη

Στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε για άλλη μία φορά ότι ο ιός παραμένει εδώ και δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο, ούτε θεραπεία για την αντιμετώπισή του. Το μεγάλο όπλο παραμένει η ατομική μας ευθύνη.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε σήμερα Τετάρτη 29/4 πως τα μέτρα περιορισμού ισχύουν στο απόλυτο μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου και πως παραμένουν οι έλεγχοι από την αστυνομία και πως απαγορεύονται οι μακρινές αποστάσεις και η μετακίνηση στα χωριά ή στα εξοχικά.

Τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση με τη συμβολή όλων, μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε με πολύ προσεκτικά βήματα στο επόμενο στάδιο της προσπάθειας μας, που προβλέπει άρση περιορισμών ανά διαστήματα και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική υπευθυνότητα, είπε ο υφυπουργός.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο και υπενθύμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης.

Οι συγκεντρώσεις ανθρώπων όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας: «Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους, ότι φέτος είναι αλλιώς και θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής» σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν και κρούσματα και δυστυχώς άνθρωποι που θα καταλήξουν από τον ιό, ενώ μίλησε για τη χρήση μασκών και των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας, ενώ παράλληλα τόνισε πως κάποιες περιοχές δεν αποκλείεται να μπουν και πάλι σε καραντίνα αν υπάρξει διασπορά της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.