Γιατί ζήτησε συγγνώμη ο Τσιόδρας

Συγγνώμη από τους πολίτες για τα δυσάρεστα νέα που μεταφέρει καθημερινά ζήτησε κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.


«Πριν μιλήσω με κάποια αισιοδοξία θέλω να σας ζητήσω και μια μικρή συγγνώμη γιατί πολλές φορές με αυτά που ανακοινώνω - όπως κι εγώ έτσι και εσείς- είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθανόμαστε θλίψη, στρες ακόμη ίσως και σύγχυση. Οι απαντήσεις δεν είναι ξεκάθαρες, σε όλες τις στρατηγικές υπάρχει μια αβεβαιότητα», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για την πορεία του Covid-19, σήμερα Τρίτη 21/4.

Ο κ. Τσιόδρας συνέχισε λέγοντας πως σε όλες τις στρατηγικές υπάρχει μια αβεβαιότητα. «Το σημαντικότερο είναι οι ζωές που κερδήθηκαν. Με τη συνεργασία όλων σας γλιτώσαμε τα χειρότερα. Πάμε καλά, αυτό οφείλεται στα μέτρα. Το R0 είναι σημαντικά κάτω από το 1 και μας δίνει περιθώριο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων. Έχουν αναπτυχθεί μαθηματικά μοντέλα που θα μας επιτρέψουν να ελέγχουμε τη χαλάρωση και το πώς θα γίνεται αυτή», είπε.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν νέα μέτρα που αφορούν την μερική χαλάρωση των περιορισμών, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκαν πέντε ακόμη νεκροί με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 121.
Ακόμη, 59 άνθωποι είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 16 (27,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 46 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Συνολικά, 55.666 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Από το σύνολο των θανάτων 32 (26,4%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.