Νίκος Παπαθανάσης: Πότε ανοίγουν και ποια καταστήματα. Τι θα ισχύει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο κ. Νίκος Παπαθανάσης κατά την παρουσίαση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων σήμερα, Τρίτη 28/4, τόνισε ότι διασφαλίσαμε την επάρκεια και την απρόσκοπτη πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού στην πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα, τόσο για τη διαβίωσή μας, όσο και για την τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Όπως είπε, κρατήσαμε την αγορά σταθερή, χωρίς αναταράξεις, εξασφαλίσαμε εγχώρια παραγωγή για είδη πρώτης ανάγκης και εγγυηθήκαμε την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

Επίσης ζήτησε να τηρηθούν τα μέτρα και επανέλαβε ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και εξαιρετικά αυστηροί.

Από τις 4 Μαΐου, επανεκκινούν εταιρείες παροχής υπηρεσιών και λιανικού εμπορίου, βιβλιοπωλεία, φυτά, αθλητικός εξοπλισμός, οπτικά, αγορές καταναλωτών, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ, ενώ επανέρχονται συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων στις εργασίες τους, με διαφορετική ώρα προσέλευσης για να υπάρχει συνωστισμός. Συνίσταται η χρήση μάσκας και η μη χρήση των ανελκυστήρων.

Ιδιαίτερα μέτρα για τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής. Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, με υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες. Το ωράριο, απελευθερώνεται από τις 07.00 έως τις 22.00 και το Σάββατο από τις 07.00 έως τις 21.00

Στα ΚΤΕΟ οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών και αντισηπτικού από το προσωπικό.

Στα σούπερ μάρκετ ισχύουν όλα τα μέτρα που ισχύουν μέχρι σήμερα, όπως και στις λαϊκές αγορές, ενώ συνεχίζεται η μη πώληση βιομηχανικών ειδών.
Παραμένει ο περιορισμός στη διάθεση των αντισηπτικών.

Στις 11 Μαΐου, ξεκινούν όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για όλα τα μαγαζιά. Επανέρχονται στις λαϊκές αγορές τα βιομηχανικά είδη. και επανεκκινούν οι σχολές οδηγών με υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών.

Στις 18 Μαΐου ξεκινούν εκ νέου τα πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, με μάσκες και χωρίς παραστάσεις. Επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι και ο ΟΠΑΠ με πολύ αυστηρούς κανόνες. Δεν θα επιτρέπονται καθήμενοι, ενώ θα ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί με όλα τα υπόλοιπα σε σχέση με τον αριθμό των πελατών.

Την 1η Ιουνίου, ξεκινούν εκ νέου τα εμπορικά κέντρα, όχι όμως και η εστίαση, όπου υπάρχει, με μέγιστη παρουσία ενός πελάτη ανά 20τμ, και υποχρεωτική χρήση μάσκας και γαντιών για τους εργαζόμενους.

Επίσης εκκινούν εκ νέου εστιατόρια και καφετέριες μόνο σε υπαίθριο χώρο, με μέγιστη παρουσία 4 ατόμων ανά τραπέζι.

Στο πέμπτο στάδιο επαναλειτουργούν οι θερινοί κινηματογράφοι και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Στο 6ο στάδιο η λειτουργία θεματικών πάρκων.

Στο 7ο στάδιο λειτουργούν εστιατόρια, καφετέριες και σε εσωτερικούς χώρους, όλα τα ξενοδοχεία κλπ.

“Ο δρόμος είναι ανηφορικός αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ενωμένοι” κατέληξε ο υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.