Βραζιλία: Ο πρόεδρος Μπολσονάρου κατά των μέτρων καραντίνας - "Η καταστροφή των θέσεων εργασίας εκ μέρους κάποιων κυβερνητών είναι ανεύθυνη και απαράδεκτη"

Ενώπιον χιλιάδων διαδηλωτών που πήγαν στην Μπραζίλια για να τον στηρίξουν, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου επανέλαβε την Κυριακή τη ρητορική του κατά των μέτρων καραντίνας, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού αυξάνεται σημαντικά στη χώρα του.
«Η καταστροφή των θέσεων εργασίας εκ μέρους κάποιων κυβερνητών είναι ανεύθυνη και απαράδεκτη. Θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα στο μέλλον» είπε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, ενώ η διαδήλωση μεταδιδόταν ζωντανά από το Facebook.

Η κινητοποίηση της Κυριακής στη Μπραζίλια ήταν μαζικότερη σε σύγκριση με τις τελευταίες εβδομάδες, με τους συμμετέχοντες να κρατούν πλακάτ με συνθήματα εναντίον του Ροντρίγκο Μάια, του προέδρου του κοινοβουλίου ή του Σέρζιο Μόρου, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Άλλοι διαδηλωτές ζητούσαν μια «στρατιωτική επέμβαση».

Όμως, σε αντίθεση με προηγούμενες διαδηλώσεις, ο ακροδεξιός πρόεδρος, που δεν φοράει μάσκα, παρέμεινε σε απόσταση από τους υποστηρικτές του.

Αντί να έλθει σε επαφή με το πλήθος όπως έκανε πριν, ο Μπολσονάρου περιορίστηκε να εκφωνήσει μια σύντομη ομιλία μπροστά από μια κάμερα. Κατόπιν κατέβηκε τη ράμπα της επίσημης κατοικίας του στο μέγαρο Alvorada, έχοντας στο πλευρό του την κόρη του Λάουρα, ηλικίας 9 ετών, για να χαιρετίσει τους διαδηλωτές, όμως από απόσταση 2 μέτρων.

«Ο λαός είναι μαζί μας και ο στρατός βρίσκεται στο πλευρό του νόμου, της τάξης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας» διαβεβαίωσε.

Η εφημερίδα Estado de S. Paulo, μεταξύ των εφημερίδων με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, έγραψε στον ιστότοπό της ότι ένας από τους φωτορεπόρτερ της και ο οδηγός του δέχθηκαν επίθεση από διαδηλωτές, που τους έσπρωξαν και τους κλώτσησαν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τουλάχιστον 3 φωτορεπόρτερ δέχθηκαν επίθεση από διαδηλωτές.

Η Βραζιλία μετρά σχεδόν 100.000 κρόυσματα covid-19 και περισσότερους από 6.700 νεκρούς που συνδέονται με τον ιό, με 400 και πλέον νεκρούς την ημέρα εδώ και μία εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.