Χαρδαλιάς: Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα


"Η προσπάθεια να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού σαφώς συνεχίζεται. Η πανδημία είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει τελειώσει. Ο ιός είναι ακόμα εδώ, το επαναλαμβάνουμε διαρκώς και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Για αυτό και η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα αξιολόγησης του κάθε βήματος και να μπορούν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, σε περίπτωση που απαιτείται", τόνισε για μία ακόμη φορά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.
"Στόχος όλων μας επιβάλλεται να είναι το να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Να προχωρήσουμε στην σταδιακή άρση των μέτρων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε ήδη καταρτίσει και χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει με πολύ κόπο μέχρι στιγμής", είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Πέμπτης 7/5.

Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις και στα υπαίθρια πάρτι των προηγούμενων ημερών, τόνισε πως "θα κάνω ξανά αναφορά σε αυτούς που, μη σεβόμενοι την κοινή προσπάθεια, συγκεντρώνονται χωρίς μέτρα προφύλαξης, αγνοώντας οδηγίες προστασίας στις διάφορες πλατείες. Αυτό που κάνουν είναι να θέτουν σε κίνδυνο την δική τους ζωή και την ζωή των φίλων τους και των δικών τους ανθρώπων. Έχουμε κατορθώσει, με θυσίες από όλους, σε κάθε επίπεδο, οικονομικό, μετακινήσεων, κίνησης, να περιορίσουμε την μετάδοση της νόσου.

Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Δεν είναι ζήτημα της Αστυνομίας ο περιορισμός της νόσου. Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Η στάση όλων είναι ζήτημα αποκλειστικής κοινωνικής και ατομικής ευθύνης. Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών, με εκατόμβες νεκρών, είναι πολύ πρόσφατες για να τις ξεχνάμε. Και το ότι δεν τις ζήσαμε, οφείλεται καθαρά στο ότι κινηθήκαμε συντεταγμένα, Πολιτεία και πολίτες, και είχαμε αποτελέσματα που έχουν κάνει την χώρα μας θετικό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε και εμείς δραματικές στιγμές".

"Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιά δείχνουν", τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο κορονοϊός είναι ο αντίπαλος και, "όπως έχει δείξει σε όλο τον κόσμο, δεν παίζει, ούτε αντιμετωπίζεται με την Αστυνομία.

Η Αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές, όχι τον κορονοϊό. Όσοι επιλέγουν να αγνοούν την πραγματικότητα θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή, τη ζωή των φίλων τους, τη ζωή της οικογένειας τους.

Το πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός το είδατε ακόμα και χτες. Πώς από ένα πρόσωπο, μολύνθηκαν από τον ιό άλλοι δέκα. Κάντε τον πολλαπλασιασμό αν δεν ληφθούν περιοριστικά μέτρα και βγάλτε τα αποτελέσματα. Κάθε ανεύθυνη κίνηση σήμερα, θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες και κάποιοι, δυστυχώς, αδιαφορούν. Δεν είναι ανεκτή αυτή η στάση από την κοινωνία, από την Πολιτεία, από τους Έλληνες πολίτες", κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.