Β. Κικίλιας: Όλα τα κράτη να έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές εμβόλιο. Εμβόλιο για λίγους, δεν είναι εμβόλιο

Σε τηλεδιάσκεψη συμμετείχε χθες Πέμπτη 7/5, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από πρόσκληση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδη προς τους Υπουργούς Υγείας των κρατών-μελών της Ε.Ε., η οποία επικεντρώθηκε στα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κ. Κικίλιας στην τοποθέτησή του τόνισε ότι "όλα τα κράτη θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές εμβόλιο. Εμβόλιο για λίγους, δεν είναι εμβόλιο. Η αλληλεγγύη δεν είναι απλά μια λέξη, είναι μια αξία που πρέπει να διέπει όλα τα κράτη - μέλη, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης".

Η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη, κλείνοντας την τηλεδιάσκεψη, συμφώνησε με την τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Υγείας για ένα εμβόλιο το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλα τα κράτη-μέλη.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του, ευχαρίστησε την Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδη, για τη σημαντική της αυτή πρωτοβουλία να οργανώσει αυτή την τηλεδιάσκεψη.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η Επίτροπος Καινοτομίας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κα Mariya Gabriel, οι Υπουργοί Υγείας της Ε.Ο.Χ., της Ελβετίας, καθώς και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.