Στη Λέρο ο Υπουργός Υγείας: 22 υγειονομικοί ήδη στο νησί και περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου (video)


Το Νοσοκομείο Λέρου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπου συνομίλησε με τη Διοίκησή, φορείς του νησιού και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και πολίτες.


Στη στήριξη της Λέρου και του Νοσοκομείου του νησιού αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, που βρέθηκε σήμερα στο νησί. «Έχουμε στείλει εδώ ήδη 22 υγειονομικούς και θα ενισχύσουμε περαιτέρω το Νοσοκομείο», ανέφερε.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Λέρου, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           

«O Γιάννης Ρίτσος έχει γράψει για τη Λέρο "πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος, με υπομονή και υπερηφάνεια".
Είναι πολύ σημαντική η νησιωτικότητά μας. Ήρθα σήμερα στο ακριτικό αυτό νησί για να δω το Νοσοκομείο του, να μιλήσω με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τη Διοίκηση, το Δήμαρχο, την εκπρόσωπο της Περιφέρειας.
Θα στηρίξουμε τη Λέρο με όλες μας τις δυνάμεις, όπως το κάναμε εν μέσω κορονοϊού και κρίσης. Θέλουμε το νησί να έχει ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι. Έχουμε στείλει εδώ ήδη 22 υγειονομικούς και θα ενισχύσουμε περαιτέρω το Νοσοκομείο.
Θεωρούμε ότι η ακριτική Ελλάδα αξίζει την προσοχή, την αγάπη και τη στήριξή μας και αυτό κάνουμε».
                                  

ΕΚΑΒ
Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η εβδομάδα Επιχειρησιακού προγράμματος ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης και ασκήσεων του ΕΚΑΒ στους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της Νησιωτικής χώρας.

Το ΕΚΑΒ, βάσει του Πανελλαδικού σχεδίου δράσης του σχετικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Υγειονομικών Σχηματισμών και τον συντονισμό της παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών & κρίσεων, συνεχίζει (για 3η εβδομάδα) το ειδικό πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων με την κωδική ονομασία «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.», σχετικά με τη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών SARS-CoV-2, από τους Επαγγελματίες Υγείας αλλά και τα στελέχη των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων & υπηρεσιών της νησιωτικής χώρας.

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Σημαντικό πεδίο είναι και η ενίσχυση της ΠΦΥ για τις μακρινές μία αστικές περιοχές, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Καθηγητής Λοιμωξολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Εν μέσω της πανδημίας ορίστηκαν κάποια κέντρα υγείας COVID-19, σε αστικές περιοχές για να υποστηρίξουν και να αποσυμπιέζουν τα δημόσια νοσοκομεία», ανέφερε ο κ.Τσιόδρας.

Συμπλήρωσε, όμως, πως χρειάζονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη τη χώρα, «που δεν θα φοβούνται να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Υπήρξε μεγάλη στήριξη από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά χρειάζεται περισσότερη».

Newsroom themaygeias

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.