Κίνα: Θα κάνει "παγκόσμιο δημόσιο αγαθό" το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Τη διάθεσή του για διεθνή συνεργασία αναφορικά με το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού αποκάλυψε σήμερα το Πεκίνο, την ώρα που μαίνεται ο «πόλεμος» για τη δημιουργία του.

Η Κίνα θα αυξήσει τη διεθνή συνεργασία, αν καταφέρει να αναπτύξει ένα εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό, δήλωσε συγκεκριμένα σήμερα ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της χώρας.

Η Κίνα θα κάνει το εμβόλιο «παγκόσμιο δημόσιο αγαθό», όταν θα είναι έτοιμο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ουάνγκ Ζιγκάνγκ.

Την ώρα που οι χώρες ανασυντάσσονται έναντι της πανδημίας και προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα κανονικότητα που επέβαλε ο κορονοϊός, ταυτόχρονα «τρέχει» μια διεθνή και ανταγωνιστική κούρσα για την δημιουργία εμβολίου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες πρωτοβουλίες για τη δημιουργία εμβολίου, καθώς Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν μια τέτοια εξέλιξη σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Στη Βρετανία, από την άλλη, ο βρετανικός φαρμακευτικός όμιλος AstraZeneca ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως περιμένει τον Σεπτέμβριο τα αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της, για το οποίο εργάζεται μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αλλά και το «μέτωπο» Τουρκία - Ρωσία έχει επίσης συμφωνήσει να συνεργαστούν για την παραγωγή και διάθεση εμβολίου.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού, Φραντσέσκο Ρόκα, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να ισχύσουν εθνικιστικές τάσεις ακόμη και στο θέμα της δημιουργίας εμβολίου και καλεί τις χώρες του κόσμου να συνεργαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες που θα σώσουν ζωές», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.