Τι να φάτε μετά τα σουβλάκια, για να μην παχύνετε!



Το καλοκαίρι, τρώμε συχνότερα έξω και τα σουβλάκια και οι πίτσες, πάνε σύννεφο!
Τι να κάνουμε για να μην ανησυχούμε για τις… επιπτώσεις αυτής της διατροφής στην εξωτερική μας εμφάνιση;

Μπορούμε πια να μην έχουμε "θερμιδικές τύψεις" όταν τρώμε σουβλάκια!

Ερευνητές του πανεπιστημίου Lund στην Σουηδία, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει την αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα που ακολουθούν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Είναι μια ποικιλία μούρων, τα lingonberries, που προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα.

Μετά από εργαστηριακή έρευνα σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα lingonberries μειώνουν ακόμα και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα!

Οι ερευνητές εξέτασαν και άλλα είδη μούρων, όπως τα μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai.

Λόγω της γνωστής ευεργετικής τους αντιοξειδωτικής δράσης, όλα τα μούρα αποτελούν συμμάχους μας για καλύτερη υγεία, αλλά τα κόκκινα μύρτιλλα αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.

Δεν ξεχνάμε ποτέ, ότι σε όλα χρειάζεται μέτρο... γιατί πόσα μούρα θα φάμε πια;

NEWSROOM themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.