Qatar Airways: Όλοι οι επιβάτες της πτήσης από Ντόχα ελέγχθηκαν πριν επιβιβαστούν

Τι δήλωσε η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways για την πτήση QR203.Οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό δεν προέρχονταν από το Κατάρ. Είχαν όλοι ελεγχθεί.

«Κατά την άφιξη στην Ντόχα και πριν επιβιβαστούν στην πτήση προς Αθήνα, όλοι οι επιβάτες ελέγχθηκαν και εξετάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα καθιερωμένα πρωτόκολλα υγείας και βρέθηκαν κατάλληλοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους». Τα παραπάνω υποστηρίζει η Qatar Airways, σε δήλωσή της σχετικά με την πτήση QR203, που προσγειώθηκε την 1η Ιουνίου στο Ελευθέριος Βενιζέλος και διαπιστώθηκε από τον καθιερωμένο έλεγχο ότι 12 εκ των 91 επιβατών είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει στη δήλωση της η αεροπορική εταιρεία, «αναφορικά με την πτήση QR203 από τη Ντόχα προς την Αθήνα την 1η Ιουνίου 2020, η Qatar Airways διευκρινίζει ότι και οι 12 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί δεν προέρχονταν από το Κατάρ. Οι εννέα από τους επιβάτες είναι Πακιστανοί υπήκοοι με ελληνική μόνιμη άδεια διαμονής διερχόμενοι από το Πακιστάν, ένας Έλληνας υπήκοος διερχόμενος από την Ιαπωνία και δύο ακόμη Έλληνες υπήκοοι διερχόμενοι από την Αυστραλία. Κατά την άφιξη στην Ντόχα και πριν επιβιβαστούν στην πτήση προς Αθήνα, όλοι οι επιβάτες ελέγχθηκαν και εξετάστηκαν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα καθιερωμένα πρωτόκολλα υγείας και βρέθηκαν κατάλληλοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η Qatar Airways συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρχές στην Ελλάδα και επίσης τις χώρες προέλευσης των εν λόγω επιβατών».

Ως συνέχεια της εν λόγω εξέλιξης πάντως, εκδόθηκε σήμερα και επίσημα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) notam για την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα ως και την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020. Όλοι οι επιβάτες της πτήσης μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και όσοι το τεστ ήταν αρνητικό για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Newsroom themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.