Να τι μπορεί να συμβεί σε όσες και όσους ξενυχτούν με ένα smartphone στο χέρι!

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, κοιτάζοντας την οθόνη του smartphone σας, ενώ βρίσκεστε στο κρεβάτι τη νύχτα θα μπορούσε να προκαλέσει προσωρινή απώλεια της όρασης.

Τα συμπτώματα συχνά μπορεί να εκληφθούν σαν ένα μίνι-εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά οι ειδικοί στο Moorfields Eye Hospital έχουν παρατηρήσει ότι τα συμπτώματα, τα οποία συνήθως διαρκούν περίπου 15 λεπτά, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα του να κοιτάζεις μια οθόνη, ξαπλωμένος στο κρεβάτι.


Η μελέτη εξέτασε δύο ασθενείς που παρακολούθησαν την κλινική νευρο-οφθαλμολογία στο Moorfields Eye Hospital μετά την εμπειρία επαναλαμβανόμενων επεισοδίων προσωρινής απώλειας της όρασης. Ο κ Gordan Plant, σύμβουλος νευρολογίας στο Moorfields, ξαναπαρακολούθησε τους δύο ασθενείς και τους ζήτησε να καταγράψουν τα συμπτώματά τους. Μια λεπτομερής έρευνα αποκάλυψε ότι τα συμπτώματα εμφανίστηκαν στο ένα μάτι μετά από αρκετά λεπτά παρακολούθησης της οθόνης ενός smartphone στο σκοτάδι, ενώ βρίσκονταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι.

Ο κ Plant εξήγησε ότι και οι δύο ασθενείς συνήθως κοίταζαν το smartphone τους με μόνο ένα μάτι, ενώ ήταν γυρισμένοι στη μια πλευρά τους ξαπλωμένοι στο κρεβάτι στο σκοτάδι (το άλλο μάτι τους καλυπτόταν από το μαξιλάρι).

Όταν το κάνετε αυτό, ενώ το ένα μάτι προσαρμόζεται στο σκοτάδι, το άλλο συνηθίζει το φως της συσκευής. Όταν ανοίξετε και τα δύο μάτια, αυτό που έχει κοίταζε την οθόνη δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο σκοτάδι και μπορεί να ζήσετε μια προσωρινή αίσθηση τύφλωσης.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προσωρινή τύφλωση ήταν τελικά ακίνδυνη, και εύκολα μπορεί να αποφευχθεί, αν οι άνθρωποι συνηθίσουν να κοιτάζουν τα smartphones τους και με τα δύο μάτια.


Newsroom themaygeias

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.