Κορονοϊός - Γαλλία: Η υψηλότερη ημερήσια αύξηση τον τελευταίο μήνα με 1.392 νέα κρούσματα

Σε 1.392 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Γαλλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Πρόκειται για την υψηλότερη ημερήσια αύξηση τον τελευταίο και πλέον μήνα, τα οποία αυξάνουν σε 185.196 τον συνολικό τους αριθμό.
Υπάρχουν επίσης 15 νέοι θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια -αριθμός υψηλότερος από τη μέση ημερήσια αύξηση των εννέα που παρατηρήθηκε την τελευταία εβδομάδα- οι οποίοι αυξάνουν σε 30.238 τον συνολικό τους αριθμό.

Στην ανακοίνωση, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για την COVID-19 μειώθηκε εκ νέου, ακολουθώντας την πτωτική τάση δύο μηνών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πανδημία του κορονοϊού «συνεχίζει να επιταχύνεται», με διπλασιασμό των περιστατικών τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους, θα συγκαλέσει την Πέμπτη την Επιτροπή Εκτίμησης Επειγουσών Καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έξι μήνες αφότου χαρακτήρισε την πανδημία του νέου κορονοϊού «επείγουσα, παγκόσμια υγειονομική κατάσταση».

«Την Πέμπτη συμπληρώνονται έξι μήνες από την κήρυξη της Covid-19 ως κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης παγκόσμιας εμβέλειας», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, τη Δευτέρα.

«Τους έξι τελευταίους μήνες ο ΠΟΥ εργάστηκε ακατάπαυστα για να στηρίξει τις χώρες. Είμαι υπερήφανος για τον Οργανισμό μας», είπε ο Δρ Τέντρος, υπερασπιζόμενος το έργο του.

Αναφέροντας τα διάφορα μέτρα που εισηγήθηκε, δήλωσε ότι έγινε «απίστευτη δουλειά» αλλά πρόσθεσε ότι «έχουμε ακόμη μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας».

«Μόνο με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την υγεία, από τη χρήση μάσκας έως την αποφυγή συναθροίσεων, θα μπορέσει ο κόσμος να καταφέρει να την κερδίσει», πρόσθεσε ο Τέντρος σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

«Δεν είμαστε αιχμάλωτοι της πανδημίας. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά», είπε και πρόσθεσε ότι «το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας».


πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.