Τι λέει η παιδική κατασκήνωση για την 15χρονη που βρέθηκε θετική

Απρόσκλητος “επισκέπτης” ο κορονοϊός σε παιδική κατασκήνωση στη Χαλκιδική, όπου 15χρονο κορίτσι βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Πρόκειται για την κατασκήνωση Skouras Camp, στο πρώτο “πόδι”. Σχετικά με το περιστατικό οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν χαρακτηριστικά πως:

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας.
Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.
Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.
Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι”.

Κορονοϊός: 9 νέα κρούσματα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στο μεταξύ, εννέα νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε νωρίτερα την Κυριακή (12.07.2020) η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το ένα κρούσμα είναι κάτοικος του νομού Καστοριάς, τα εφτά είναι κάτοικοι του νομού Κοζάνης (σ.σ. τα τέσσερα δηλώνουν ως τόπο κατοικίας την πόλη της Κοζάνης) και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

H επίσημη ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ στην Δυτική Μακεδονία Ι. Ρωμιόπουλο:

Ανακοινώνουμε 9 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Το ένα είναι κάτοικος του νομού Καστοριάς, τα εφτά είναι κάτοικοι του νομού Κοζάνης (τα τέσσερα δηλώνουν ως τόπο κατοικίας την πόλη της Κοζάνης) και ένα είναι Σερβικής καταγωγής το οποίο κατά την επιστροφή στην πατρίδα του οδικώς είχε τροχαίο ατύχημα (δεν διέμεινε το προηγούμενο διάστημα σε κατάλυμα της Δυτικής Μακεδονίας). Στα νέα κρούσματα του νομού Κοζάνης συμπεριλαμβάνεται και ασθενής που επαναπατρίσθηκε προσφάτως από τη Σερβία.

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τις 24 Ιουνίου 2020 μέχρι σήμερα ανέρχεται συνολικά στα 36 από τα οποία τα 25 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς, τα 10 κάτοικοι του νομού Κοζάνης και ένα είναι Σερβικής καταγωγής.

Όλα τα νέα θετικά κρούσματα του νομού Κοζάνης χαρακτηρίζονται συμπτωματικά με ήπια ως μέτρια συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος. Μεταξύ αυτών, τρεις ασθενείς νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολούθηση. Στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο διακομίστηκε επίσης και ο Σέρβος ασθενής που διαγνώστηκε θετικός στον ιό SARS CoV-2 στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου στο ΓΝ Κοζάνης όπου νοσηλεύθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα. Στο νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Μακεδονίας επίσης συνεχίζεται ομαλά η νοσηλεία και για άλλους τέσσερις ασθενείς με λοίμωξη covid 19 (συνολικά νοσηλεύονται 7 περιστατικά).

Μεταξύ των 9 νέων θετικών κρουσμάτων, τα δύο είναι εισαγόμενα από τη Σερβία, ενώ για τα υπόλοιπα εφτά δεν αναφέρεται πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό, ούτε επαφή με θετικό κρούσμα. Κατά συνέπεια τα συγκεκριμένα περιστατικά χαρακτηρίζονται ορφανά.

Η ανησυχία που προκαλεί ο αριθμός των νέων ορφανών κρουσμάτων μέλλει να φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα τι διαστάσεις θα λάβει, μέσα από τις ιχνηλατήσεις των επαφών τους και την εμφάνιση ή όχι νέων συμπτωματικών κρουσμάτων.

Ιορδάνης Α. Ρωμιόπουλος
Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος
Συντονιστής ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας


πηγές: grtimes , thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.