Κορονοϊός, Βέλγιο: Μη συμβουλεύεστε τη λίστα που έχει την Ελλάδα με πορτοκαλί σήμανση - Δεν είναι ανανεωμένη

Υπό αναθεώρηση βρίσκεται η λίστα με τις «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» χώρες -με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους- που εξέδωσε το Βέλγιο και η οποία εμφάνιζε την Ελλάδα με πορτοκαλί σήμανση.
«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή "διακοπές" του υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς», ανέφερε αργά χθες το βράδυ ο Υβ Βαν Λατέμ μιλώντας στο rtbf. Ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορονοϊού σημείωσε ότι «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα, η οποία θα ανανεωθεί.

Αρχικά, η Ελλάδα μαζί με ακόμη έξι χώρες (Kύπρο, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) εμφανιζόταν στην πορτοκαλί λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο προτεινόταν να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα.
Οι «πράσινες» χώρες για της βελγικής λίστας
Από την άλλη, στις «πράσινες» χώρες συμπεριλαμβάνονταν η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Λετονία, η Κροατία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβανόταν στην πορτοκαλί λίστα, χθες υπήρξε επικοινωνία των Ελληνικών Αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει άρει τους περιορισμούς για όσους προέρχονται από το Βέλγιο από την 1η Ιουλίου. Το Βέλγιο απαγορεύει στους πολίτες του να ταξιδεύουν στις χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.