Σε πλήρη εγρήγορση η κυβέρνηση μετά την αύξηση των κρουσμάτων -Τηλεδιάσκεψη υπό τον Μητσοτάκη τη Δευτέρα

Tηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στις 09:30, για να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα.
Στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιούνται τρεις τέτοιες τηλεδιασκέψεις την εβδομάδα, και συγκεκριμένα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, για όλο τον Αύγουστο.

Η αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα έχει θέσει σε επαγρύπνηση την κυβέρνηση, που έχει ανακοινώσει νέα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην επικράτεια.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επισημάνει ότι ο κορονοϊός είναι εδώ, δεν έφυγε και πρέπει όλοι να συμβάλλουν στο να μην υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση που θα είχε ως πιθανό αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων.

Ο ΕΟΔΥ την Κυριακή ανακοίνωσε 75 νέα κρούσματα κορονοϊού και 2 θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο. Από αυτά, τα 19 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 15 στη Θεσσαλονίκη και τα 13 στην Καβάλα.

Να σημειωθεί ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων συνεχίζει να πέφτει, και πλέον έχει φτάσει στα 45 χρόνια, με όλο και πιο νέους σε ηλικία συμπολίτες μας να προσβάλλονται από τον κορονοϊό.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.