Πέτσας: Πιθανά τα τοπικά lockdown

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορoνοϊού στον πληθυσμό εάν η κατάσταση χειροτερέψει.
Μιλώντας στο MEGA, και αναφερόμενος στην επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα στις ενημερώσεις για τον κορoνοϊό, ο κ. Πέτσας τόνισε:


«Ο κ. Τσιόδρας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν δίπλα στην κυβέρνηση, κοντά στον πρωθυπουργό και είχαμε τακτικότατες συνομιλίες».

«Πάντα έχουμε την σύμφωνη γνώμη των ειδικών σε ό,τι κάνουμε και η χθεσινή παρέμβαση του κ. Τσιόδρα σχετίζεται με το γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες χτυπάμε καμπάνα κινδύνου, και χθες έπρεπε να την χτυπήσουμε πολύ πιο δυνατά» υπογράμμισε επίσης ο κυβερνητικός.

Και συνέχισε:

«Κι αυτό διότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν αποδίδεται στα εισαγόμενα κρούσματα όπως όλοι φοβόμασταν αλλά λόγω της χαλάρωσης σχετικά με την τήρηση των μέτρων στο εσωτερικό».

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας προσδιόρισε τις τρεις εστίες ανησυχίας για τον κορoνοϊό.
  • τις συχνές διελεύσεις Ελλήνων ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και μετακινούνται συχνά σε χώρες της Βαλκανικής
  • τις κοινωνικές συναθροίσεις, από τα μπαρ έως τους γάμους και τις βαφτίσεις
  • τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Μάλιστα, τόνισε πως εκεί θα δοθεί το επόμενο διάστημα το βάρος ενώ την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι για να αποδώσουν τα μέτρα θα πρέπει να ακούμε τις συστάσεις των ειδικών.

«Και ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο καταλληλότερος για να τις απευθύνει στους πολίτες» ανέφερε.

Μάλιστα, χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε «εβδομάδα αφύπνισης» ενώ ξεκαθάρισε πως για να ληφθούν σκληρότερα μέτρα θα πρέπει να υπάρχει επίπτωση το σύστημα Υγείας.

Καθημερινά οι αρμόδιοι παρακολουθούν όχι μόνο τις εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά και το πόσοι ασθενείς πρέπει να νοσηλευθούν, εισάγονται σε ΜΕΘ ή διασωληνώνονται.

«Ευτυχώς μέχρι σήμερα τα νούμερα σε ΜΕΘ και διασωληνωμένους είναι πολύ χαμηλότερα από την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας του Μαρτίου και Απριλίου» είπε ο κ. Πέτσας, συμπληρώνοντας πως τα τοπικά lockdown βρίσκονται μέσα στις επιλογές της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική αποστολή SMS για κάποιες κατηγορίες πολιτών σημείωσε πως αυτό δεν εξετάζεται επί του παρόντος και θα εξεταστεί μόνο σε περίπτωση μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας.

πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.