Κορονοϊός: Δύο θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες - Στους 304 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς κατέληξαν τα ξημερώματα της Κυριακής ακόμα δύο ασθενείς.
Συγκεκριμένα, στις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, κατέληξε ένας 68χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Είχε εισαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου και διασωληνώθηκε την ίδια μέρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως έπασχε από αρτηριακή υπέρταση.

Λίγη ώρα μετά, στις 4:40 σήμερα τα ξημερώματα, έφυγε από τη ζωή κι ένας 87χρονος, που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Ο ηλικιωμένος άντρας είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 23 Αυγούστου.

Οι νεκροί από φονικό ιό στην Ελλάδα ανέρχονται σε 304.

Στα «κόκκινα» και πάλι η Αττική
Τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ -με 302 νέα κρούσματα- θέτουν σε εγρήγορση τις αρμόδιες αρχές.

Από αυτά, τα 133 καταγράφονται στην Αττική, 33 στη Θεσσαλονίκη, ενώ 46 στην Πέλλα.

Αύξηση 70% των διασωληνώσεων τον Σεπτέμβριο
«Καμπανάκι» για τις υγειονομικές αρχές είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων, ο αριθμός των οποίων κινείται σε επίπεδα Απριλίου.

Το προηγούμενο 24ωρο, 480 ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονταν σε νοσοκομεία αναφοράς. Από αυτούς, οι 52 ήταν διασωληνωμένοι, ενώ ακόμη ένας προστέθηκε το Σάββατο.

Ο αντίστοιχος αριθμός στις 30 Αυγούστου δεν ξεπερνούσε τους 36. Δηλαδή, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, οι διασωληνώσεις ασθενών λόγω κορονοϊού αυξήθηκαν σχεδόν κατά 70%.

Στην Αττική οι μισές και πλέον εισαγωγές σε νοσοκομείοΚαθημερινά, οι μισές και πλέον εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό αφορούν σε νοσοκομεία της Αττικής, η οποία καταγράφει σταθερά τον τελευταίο καιρό τα περισσότερα κρούσματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο «Σωτηρία» έχουν ήδη γεμίσει και τα 12 κρεβάτια της ΜΕΘ για τα περιστατικά κορονοϊού, ενώ στον «Ευαγγελισμό» η πληρότητα αγγίζει το 60%.

Από την Τρίτη ανοίγουν επιπλέον έξι κρεβάτια εντατικής νοσηλείας για ασθενείς με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό.

Έτσι, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά COVID-19 αυξάνονται από 18 που είναι σήμερα, σε 24.

Συνολικά, δε, με απόφαση του υπουργείου Υγείας ανοίγουν επιπλέον 18 κρεβάτια εντατικής στην Αττική.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για καθολική χρήση μάσκας στην Αττική
Σύμφωνα με την καθηγήτρια, Αναστασία Κοτανίδου, αν η πορεία της πανδημίας επιδεινωθεί, δεν αποκλείεται να δούμε και χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων για να πούμε ότι σε κάποιες περιοχές θα φοράνε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους. Εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες. Θα αποφασιστεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα βρεθούμε κάποια στιγμή, αν βρεθούμε. Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τα πράγματα τώρα στο επίπεδο που βρίσκονται, υπάρχει πιθανότητα να μην χρειαστεί να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους».

Σύμφωνα, πάντως, με την καθηγήτρια σε περίπτωση που το μέτρο ενεργοποιηθεί στην Αττική, δεν θα έχει καθολική εφαρμογή παρά θα αφορά μόνο στις επιβαρυμένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.