Κρούσμα στο Παστέρ: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

Κρούσμα στο Παστέρ από υπάλληλο

Σε ερώτηση σχετικά με το κρούσμα COVID-19 που εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Παστέρ, ο ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε τα εξής:

«Δεν γνωρίζω τα χαρακτηριστικά αυτή την στιγμή, αλλά δεν μου κάνει εντύπωση ένα κρούσμα σε ένα εργαστήριο. Είναι ένα τεράστιο Ινστιτούτο το Παστέρ. Είναι πολύ φυσικό κάποιο κρούσμα να βρεθεί και το πιο πιθανό να είναι από την κοινότητα, παρά από μέσα από το εργαστήριο. Διότι οι συνθήκες, η ασφάλεια μέσα στα εργαστήρια είναι εξαιρετικά υψηλή. Θεωρώ ότι δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο Ινστιτούτο».

Εξάλλου από την πλευρά του το Ινστιτούτο Παστέρ, σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Παρασκευής, επισημαίνει τα εξής:

«Το περιστατικό στο Παστέρ αφορά σε εργαζόμενο στις διοικητικές υπηρεσίες σε διαφορετικό κτήριο από την παραλαβή δειγμάτων και την διενέργεια των εξετάσεων.. Η επιβεβαίωση, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών και δόθηκαν οδηγίες στους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας από το ξεκίνημα της. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των ελέγχων δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ενώ το Ινστιτούτο συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.