Πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής - Εκκενώνονται ο οικισμός Φέριζα και ένα οικοτροφείο

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στη Φεριζα. Ο καπνός έχει σκεπάσει ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Σαρωνικού, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν τουλάχιστον 3 ελικόπτερα και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα, με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και εθελοντών.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ η αστυνομία δεν επιτρέπει τη διέλευση προς τον οικισμό, όπως μας έχουν ενημερώσει κάτοικοι.


Συγκεκριμένα, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε δασική και οικοπεδική περιοχή στη θέση Φέριζα στα Καλύβια Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι' αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.




Εκκενώνονται ο οικισμός Φέριζα και ένα οικοτροφείο

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Φέριζα και του οικοτροφείου ΑΡΓΩ.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.