Παγώνη: Αν συνεχίσουμε έτσι θα βάλουμε μάσκα παντού

«Η αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων με αυτό το ρυθμό θα φέρει μεγαλύτερες δυσκολίες», τόνισε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και Αντιπρόεδρος του ΟΕΝΓΕ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (15/09) στο Mega.
Για την καθολική χρήση μάσκας, υποστήριξε πως αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί διασποράς του κορονοϊού, τότε η γενικευμένη χρήση μάσκας θα γίνει απαραίτητη.

«Η μάσκα πλέον είναι η ασφάλειά μας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε αυτούς που αρνούνται τη χρήση της, επισήμανε πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ, είναι η ασφάλεια για τους ίδιους, τις οικογένειές του και το περιβάλλον τους».

Τέλος, υποστήριξε πως έχει αποδειχθεί ότι η χρήση μάσκας δεν εμποδίζει την αναπνοή και πως οι προσωπικές απόψεις του καθενός δεν είναι επιστημονικές.

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον Αφγανό, θετικό στον κορωνοϊό που «το έσκασε» από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

Όπως τόνισε αυτό το περιστατικό δεν της έκανε εντύπωση ενώ έδωσε δύο ερμηνείες για την κίνηση του νεαρού άνδρα.

Αφενός ότι ο άνδρας ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη και τη μεταφορά του σε δομή φιλοξενίας και αφετέρου ότι δεν μπορούσε να δεχτεί κάτι το οποίο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Όπως σημείωσε, το δεύτερο αποτελεί ψυχολογική αντίδραση πολλών ανθρώπων στο άκουσμα των αποτελεσμάτων από το τεστ κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.