Κορονοϊός: Στο Αττικόν η πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση από ζευγάρι με λοίμωξη

Το ζευγάρι παραπέμφθηκε από ιδιωτική μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης, μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ

H πρώτη ωοληψία για εξωσωματική γονιμοποίηση σε ζευγάρι με λοίμωξη κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, στη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποποίησης της Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Αττικόν. Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική φορέας και ο σύζυγος παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία. Το ζευγάρι παραπέμφθηκε από ιδιωτική μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης, μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ. Το πρόβλημα προέκυψε διότι η γυναίκα, παρά τις συστάσεις, προχώρησε στην τελική πυροδότηση της ωοθυλακιορρηξίας, μη γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος για λοίμωξη SARS-CoV-2.

Η ωοληψία πραγματοποιήθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο της Μονάδας Ε. Μακράκη και τη διευθύντρια της κλινικής καθηγήτρια Σ. Καλανταρίδου, σύμφωνα με το ειδικό πρωτόκολλο επεμβάσεων ασθενών με λοίμωξη κορονοϊού. Βρίσκεται σε εξέλιξη μοριακός έλεγχος του σπέρματος και του ωοθυλακικού υγρού για έλεγχο της παρουσίας του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, η εμβρυολόγος Τ. Βράντζα θα προχωρήσει σε γονιμοποίηση των ωαρίων και κατάψυξη, σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες. Η εμβρυομεταφορά θα γίνει σε επόμενο χρονικό διάστημα, μετά 
την αποδρομή της λοίμωξης Covid-19.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.