Δημόπουλος: Άνοιγμα σχολείων - Είναι πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα

Στο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη χρήση μάσκας αναφέρθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος.
Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι «η διεθνής πραγματικότητα δείχνει πως όντως το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, είναι ένα σχεδόν άλυτο πρόβλημα», για το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει την τέλεια λύση, ενώ πρόσθεσε πως πράγματι όπου έχουν ανοίξει τα σχολεία, για δύο με τρεις εβδομάδες καταγράφονται κρούσματα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες πέντε ημέρες τόσο για την ημερήσια διακύμανση των κρουσμάτων όσο και για τον συνολικό αριθμό, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμου στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ο πρύτανης εξήγησε πως, επειδή η πανδημία αυτή του κορονοϊού είναι κάτι πρωτόγνωρο, είναι λογικό κάποιες φορές να δίνονται αντιφατικά μηνύματα από την επιστημονική κοινότητα για τη λήψη των διάφορων μέτρων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να αρνείται κανείς τα έως τώρα δεδομένα, τα οποία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα.


newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.