Καθαρό και λαμπερό πρόσωπο - Πώς θα το πετύχω;

Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι ειδικοί…
Για ένα υγιές και λαμπερό πρόσωπο, το Α και το Ω είναι ο καθαρισμός της επιδερμίδας. To πρόσωπο είναι το μόνο μέρος του σώματος που μένει εκτεθειμένο και ακάλυπτο καθημερινά όλο το χρόνο. 

Η επιδερμίδα του επιβαρύνεται από τη σκόνη και τους ρύπους του περιβάλλοντος, από τον καπνό των τσιγάρων, από τα συστατικά που περιέχουν οι κρέμες και τα προϊόντα του μακιγιάζ. Αν όλοι αυτοί οι ρύποι δεν αφαιρούνται συστηματικά, οι πόροι του δέρματος κλείνουν, δημιουργείται υπερέκκριση σμήγματος και τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνειά του, το εμποδίζουν να αναπνεύσει. 

Επιπλέον, αν η επιδερμίδα δεν καθαρίζεται συχνά, όποια ενυδατική ή αντιγηραντική φροντίδα κι αν θελήσετε να της προσφέρετε, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Ο καθαρισμός, λοιπόν, είναι η πιο σημαντική φροντίδα ομορφιάς!

Η Δώρα Κόννη, Σύμβουλος Ομορφιάς της SoYouCult, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο!

Ένας βαθύς καθαρισμός στην περιοχή είναι απαραίτητος για να ανακτήσει η επιδερμίδα σας λεία όψη και να απομακρύνεται τα μαύρα στίγματα και τα νεκρά κύτταρα.

Τι είναι, όμως, ο Βαθύς καθαρισμός προσώπου;... Είναι η διαδικασία της αισθητικής που σκοπό έχει την απομάκρυνση των ρύπων και του σμήγματος από το δέρμα. Αυτό γίνεται με τη χρήση καλλυντικών προϊόντων και παράλληλα μηχανημάτων αισθητικής.

Ο καθαρισμός του προσώπου αποτελείται από τα εξής στάδια:
• Απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν.
• Ελαφρύ πήλινγκ προσώπου για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα, επιτυγχάνοντας αποτελεσματικότερη εξαγωγή του σμήγματος και απορρόφηση των καλλυντικών προϊόντων.
• Διάνοιξη των πόρων με τη χρήση ειδικού μηχανήματος ατμού (βαπέρ).
• Συμπληρωματική διάνοιξη των πόρων που έχουν απομείνει κλειστοί με απαλές, προσεκτικές πιέσεις.
• Αντιβακτηριδιακή προστασία.
• Εφαρμογή μάσκας κατάλληλη για τον εκάστοτε τύπο δέρματος και χρήση επουλωτικής, αντισηπτικής ή καταπραϋντικής κρέμας.

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε μετά τον καθαρισμό προσώπου

Μετά από ένα καθαρισμό προσώπου:
1. Μη βαφτείτε για 24-48 ώρες,
2. Αποφύγετε να δεχτείτε ηλιακή ακτινοβολία ή Laser,
3. Δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με οξέα φρούτων,
4. Αποφύγετε τη σωματική άσκηση για 24 ώρες περίπου,
5. Απομακρύνετε το μακιγιάζ σας και τους ρύπους της ατμόσφαιρας κάθε βράδυ,
6. Χρησιμοποιείτε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα,
7. Εφαρμόστε ένα ήπιο peeling και μια καθαριστική μάσκα περίπου κάθε εβδομάδα,
8. Συνεργαστείτε με την αισθητικό σας, ενημερώστε την για το αποτέλεσμα ή τυχόν ερεθισμούς μετά τον καθαρισμό, έτσι ώστε την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσει τα καταλληλότερα και καλύτερα για σας προϊόντα.

Πώς να επιλέξω, όμως, το χώρο και τον άνθρωπο για να κάνω καθαρισμό προσώπου;

Το σημαντικότερο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο χώρος της Αισθητικής, είναι τα διάφορα άτομα που προσποιούνται ότι έχουν πτυχίο και γνώσεις, παριστάνοντας τους ειδικούς στο θέμα.

Αισθητικός είναι αυτός που κατέχει αναγνωρισμένο πτυχίο Αισθητικής κι όχι αυτός ο οποίος έχει παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια Αισθητικής, Μανικιούρ ή Κομμωτικής.

Ο χώρος που πρέπει να εμπιστευτείτε πρέπει να είναι καθαρός, προσεγμένος και να διαθέτει κλίβανο αποστείρωσης. Όταν τηρούνται αυτές οι ελάχιστες προϋποθέσεις μειώνουμε την πιθανότητα λοιμώξεων κι επιπλοκών μιας σχετικά εύκολης διαδικασίας, που μπορεί όμως να εξελιχθεί σε πρόβλημα στην αντίθετη περίπτωση.

Και επειδή τίποτα δε συγκρίνεται με ένα λαμπερό και καθαρό πρόσωπο... κάντε τη σωστή επιλογή, χωρίς καθυστέρηση!Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.