Κι όμως, το... κομοδίνο μπορεί να σας καταστρέψει τον ύπνο!


Ο ξεκούραστος και ήρεμος ύπνος έχει άμεση συνάρτηση με την διαρρύθμιση των επίπλων, το φως και το χρώμα της κρεβατοκάμαρας, σύμφωνα με έρευνες.
Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος που οφείλει να μας γεννά θετικά συναισθήματα και να μας βοηθά στην «αποσυμπίεσή» μας από το στρες της ημέρας.

Η αϋπνία δεν οφείλεται μόνο σε άγχος, κατάθλιψη, αλκοόλ, νικοτίνη ή διατροφικές συνήθειες.
Τα λάθη της κρεβατοκάμαρας μπορεί να είναι μια ακόμα αιτία. Ο τρόπος που έχει διακοσμηθεί η κρεβατοκάμαρα μπορεί να μας επηρεάσει, σύμφωνα με το Independent.

Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια λεπτομέρεια που μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αρμονία της κρεβατοκάμαρας και κατ’ επέκταση στον ύπνο μας. Η απόσταση του κομοδίνου από το κρεβάτι.

Αν κοιμόμαστε με τον σύντροφό μας στην κρεβατοκάμαρα, το κομοδίνο του οφείλει να έχει την απόσταση που έχει το δικό μας από το κρεβάτι.

Αν αυτό δεν συμβαίνει, δηλαδή το ένα κομοδίνο είναι «στριμωγμένο» και το άλλο όχι, τότε συμβολικά δημιουργείται η αίσθηση της «καταπίεσης» που δημιουργεί... άγχος.

Αν πάλι κοιμάστε μόνοι σας, το κομοδίνο, σύμφωνα με τους διακοσμητές, δεν θα πρέπει να είναι στριμωγμένο στον τοίχο γιατί αυτομάτως δημιουργείται η αίσθηση του μικρού χώρου.

Το κομοδίνο μπορεί να θεωρείται ως ένα ακόμα έπιπλο της κρεβατοκάμαρας, ωστόσο είναι μια λεπτομέρεια που μπορεί να επηρεάσει την ατμόσφαιρα και την ενέργεια του χώρου αλλά και τον ύπνο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.