Κίνδυνος τραυματισμού από... αβοκάντο!

Διατροφολόγοι και γιατροί συστήνουν ανεπιφύλακτα να βάλετε το αβοκάντο στη διατροφή σας, τα καλά λιπαρά του μόνο καλό μπορούν να σας κάνουν. 
Μια νέα προειδοποίηση, όμως, έρχεται να... αλλάξει τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, Βρετανοί γιατροί προειδοποιούν ότι τα αβοκάντο μπορούν να στείλουν τους ανθρώπους στο νοσοκομείο!


Οχι λόγω κάποιας δηλητηρίασης, όχι γιατί προκαλούν αλλεργία, ή κάποιο άλλο διατροφικό πρόβλημα. Τους στέλνουν ως... τραυματίες στα επείγοντα. Οσο παράξενο και αν ακούγεται στη Βρετανία έχει καταγραφεί άνοδος των περιστατικών τραυματισμού από μαχαίρι ενώ οι παθόντες καθάριζαν αβοκάντο.
Οι τραυματισμοί δεν είναι πάντοτε ελαφρείς, καθώς έχουν καταγραφεί και περιστατικά ατόμων που έχουν πάει στο νοσοκομείο με κομμένα τένοντα και οδηγούνται κατευθείαν στο χειρουργείο. 
Οι παράξενοι αυτοί τραυματισμοί έχουν γίνει τόσοι κοινοί στη Βρετανία, που οι χειρουργοί τους ονομάζουν «Το χέρι του Αβοκάντο», ενώ δεν λείπουν σχόλια όπως «το τραύμα της μεσαίας τάξης». 
Το φαινόμενο έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που η Βρετανική Ενωση Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής κάνει έκκληση να τοποθετηθούν στα αβοκάντο «ετικέτες ασφαλείας»! 
Πάντως, για να αποφύγει κανείς έναν τέτοιο τραυματισμό, χωρίς να στερηθεί το αβοκάντο του, ο πιο έξυπνος και ασφαλής τρόπος είναι να το καθαρίσει με το... κουτάλι (αν είναι αρκετά ώριμο, όμως, και μόνο).
Πηγή

Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.