"Έφυγε" η Τζέση Παπουτσή. Τι είναι το μηνιγγίωμα από το οποίο έπασχε η γνωστή ηθοποιός

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Τζέσης Παπουτσή. 

Η γνωστή ηθοποιός έπασχε από μηνιγγίωμα, το οποίο τελικά της κόστισε τη ζωή.


Η Τζέση Παπουτσή γεννήθηκε πριν από 62 χρόνια στην Αθήνα. Επί 20 και παραπάνω χρόνια δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο. Ήταν παντρεμένη από τον Ιούνιο του 2008 με το συνάδελφό της και στιχουργό Γιάννη Μάνιο ενώ είχε υπάρξει στο παρελθόν παντρεμένη με τον Θάνο Καληώρα και απέκτησαν ένα γιο, τον 36χρονο σήμερα Γιώργο Καληώρα.

Η ασθένεια αυτή από την οποία έπασχε η Τζέση Παπουτσή, στις περισσότερες περιπτώσεις αφορά καλοήθη όγκο, δηλαδή αναπτύσσεται αργά και δεν εισχωρεί στον εγκέφαλο, απλά τον απωθεί.

Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου το μηνιγγίωμα έχει κακοήθεις χαρακτήρες δηλαδή διεισδύει στον εγκέφαλο και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Γενικά, το μηνιγγίωμα συναντάται πιο συχνά σε γυναίκες μέσης ηλικίας. Ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και στα παιδιά. 


Πως εκδηλώνεται το μηνιγγίωμα

• Νευρολογικά συμπτώματα, ανάλογα με την περιοχή του εγκεφάλου την οποία πιέζει πχ αδυναμία στο χέρι ή στο πόδι, ελάττωση της όρασης, δυσκολία στην ομιλία κλπ.
• Γενικά συμπτώματα ενός όγκου εγκεφάλου πχ πονοκέφαλο, ζάλη, εμετό
• Ψυχικές διαταραχές, αν βρίσκεται σε περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει το συναίσθημα και την προσωπικότητα, όπως πχ τα μηνιγγιώματα του μετωπιαίου λοβού .
• Επιληπτικές κρίσεις, είτε γενικευμένες είτε εστιακές. 


Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False
     

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.