13 - 14 Ιανουαρίου, εθελοντική αιμοδοσία. Οι «4 εποχές της αιμοδοσίας» υποδέχονται τον …Χειμώνα!


Την Δευτέρα 13 και τη Τρίτη 14 Ιανουαρίου, εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, από τις 9.00 πμ. έως τις 8.00μμ

Το 2019 το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) ξεκίνησε ένα νέο, πρωτοποριακό πρόγραμμα προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών με τίτλο «4 Εποχές της Αιμοδοσίας». Στόχος του προγράμματος ήταν οι επαναλαμβανόμενες δράσεις προσέλκυσης καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, και με ιδιαίτερη έμφαση στις νεαρές ηλικίες, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια, δηλαδή η κάλυψη των αναγκών της χώρας σε αίμα, τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

 Πιο συγκεκριμένα, οργανώθηκαν 4 διήμερες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος (μια για κάθε εποχή του χρόνου) και η απήχηση που είχαν ήταν πολύ θετική καθώς έφεραν πολλούς νέους ανθρώπους σε επαφή για πρώτη φορά με τον κόσμο της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η ανταπόκριση των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών ήταν επίσης σταθερή και συνεπής, ενώ έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον του επιβατικού κοινού που ενημερώνονταν συνεχώς από τα μεγάφωνα του Μετρό. Ακόμα, φαίνεται να γεννιέται μια νέα ομάδα «εθελοντών αιμοδοτών των 4 εποχών» που συστηματικά αιμοδοτούν στις δράσεις αυτές.

 Το πρόγραμμα «4 εποχές της Αιμοδοσίας» λοιπόν ήρθε για να μείνει και να γίνει  μια συστηματική «καλή συνήθεια» και μια θαυμάσια ευκαιρία να παγιωθεί μια νέα, σταθερή κουλτούρα εθελοντικής αιμοδοσίας, που θα συμβαδίζει με την εναλλαγή των εποχών του έτους και θα αποσυνδέει παράλληλα το χώρο της αιμοληψίας από την αρρώστια και τους αρνητικούς συνειρμούς που γεννά το περιβάλλον του νοσοκομείου.



Το Ε.ΚΕ.Α., καλωσορίζει το νέο έτος δυναμικά διοργανώνοντας την εθελοντική αιμοδοσία «Χειμώνας 2020» τη Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Ιανουαρίου, από τις 9.00 πμ. έως τις 8.00μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, ένα χώρο που παρέχει ευκολία πρόσβασης σε χιλιάδες επιβάτες που μετακινούνται καθημερινά με το μετρό και έχει συνδεθεί με αρκετές πρόσφατες επιτυχημένες δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ας κάνουμε λοιπόν check στις «4 Εποχές της Αιμοδοσίας» που ήρθαν για να γίνουν η πιο σημαντική συνήθεια του ημερολογίου όλων μας!

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
·       Να είσαι 18-65 ετών
·       Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
·       Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
·       Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
·       Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες  

Πληροφορίες Γραφείο Προσέλκυσης Εθελοντών Αιμοδοτών Ε.ΚΕ.Α
τηλ 2132146717


Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.