Εγκρίθηκε εμβόλιο που υπόσχεται ότι μειώνει τη χοληστερίνη στο μισό

Εμβόλιο που είναι πιο ισχυρό από τις στατίνες πήρε το πράσινο φως από το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν 30.000 θάνατοι από καρδιακές ανακοπές και εγκεφαλικά.

Στο πλαίσιο μαζικής δοκιμής, θα γίνει σε δεκάδες χιλιάδες ασθενείς ένεση η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να μειώσει στο μισό το επίπεδο της κακής χοληστερόλης μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, μειώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων. Η θεραπεία, που μοιάζει με εμβόλιο, θα γίνει αρχικά σε 40.000 μεσήλικες άνδρες και γυναίκες, των οποίων η χοληστερίνη παραμένει υψηλή, παρότι λαμβάνουν καθημερινά στατίνες. Όμως, από την επόμενη χρονιά, τα εμβόλια αναμένεται να γίνουν σε περίπου 300.000 ασθενείς. 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποτραπούν 55.000 καρδιακές ανακοπές και εγκεφαλικά σε βάθος δεκαετίας, με συνέπεια να σωθούν 30.000 ζωές. Το πλάνο αυτό είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας της βρετανικής κυβέρνησης με φαρμακευτικές εταιρείες, με στόχο να επισπευσθεί η πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες.

Περσινή διεθνής έρευνα, υπό το Imperial College του Λονδίνου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που ακολούθησαν τη συγκεκριμένη θεραπεία είδαν τη χοληστερίνη τους να μειώνεται στο μισό. Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον εφάμιλλο μιας υψηλής δόσης στατινών και πολύ ανώτερο της θεραπείας με χαμηλή δόση φαρμάκων. Επιπλέον, το αποτέλεσμα διατηρήθηκε με την επανάληψη του εμβολίου κάθε έξι μήνες.
Πηγή: Telegraph
                                                   Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.