Την πλήρη και ολοκληρωμένη λειτουργία του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων “Π.& Α. Κυριακού” ζητούν οι Τρίτεκνοι της Αττικής

Μετά την πρόσφατη συνταξιοδότηση της τελευταίας παιδιάτρου του παραρτήματος του Νοσοκομείου Παίδων Καλλιθέας, δεν υπάρχει πλέον γιατρός για να μπορέσει να λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Τριτέκνων Αττικής και ζητά την πλήρη και ολοκληρωμένη λειτουργία του:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΝΟΜΟΥ) ΑΤΤΙΚΗΣ
Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2006
Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676
Πατησίων 4, Ομόνοια, Αθήνα
τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,
email: titsa_mesouridou@yahoo.gr  
email: triteknoiattikis@yahoo.gr
fax: 2109570649 
http://triteknoinomouattikis.blogspot.com
 
Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης Παιδιών 
Κλείνουν το παράρτημα του νοσοκομείου παίδων Καλλιθέας

Το Τμήμα Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου Παίδων «Παν & Αγλαΐας Κυριακού (ΚΕ.Π.Π.Α.) είναι ένα Κέντρο Αποκατάστασης ημερήσιας νοσηλείας παιδιών, επανδρωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό και εξοπλισμένο με σύγχρονα τεχνικά μέσα ώστε να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποκατάστασης σε πρώιμο στάδιο μετά από μια νόσο που επιδρά στη λειτουργικότητα, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
Το πρωτοποριακό αυτό έργο έγινε πραγματικότητα χάρις στη δωρεά ύψους 1.500.000 € από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στη μνήμη της Μαίρης Α. Δρακοπούλου. Η δωρεά εξασφαλίσθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Σωματείων «Μαζί για το Παιδί» η οποία και ήταν φορέας υλοποίησης του έργου.
Η Πρώιμη Παρέμβαση αφορά υπηρεσίες αποκατάστασης σε οξεία και υποξεία φάση μιας παθολογίας που προκαλεί ή δύναται να οδηγήσει σε αναπηρία.
Το ΚΕ.Π.Π.Α. του Νοσ. Παίδων «Παν & Αγλαΐας Κυριακού» απευθύνεται σε ασθενείς ηλικίας από 0 έως και 18 ετών, με παθολογίες από το νευρικό, μυοσκελετικό, αναπνευστικό, καρδιαγγειακό σύστημα ή και με συστηματικές νόσους (πχ ογκολογικά ή ρευματολογικά κα) που προκαλούν παροδική ή μόνιμη διαταραχή της ικανότητας του ασθενούς να παίζει ένα φυσιολογικό ρόλο σύμφωνα με την ηλικία και το φύλο του, όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά την έναρξη της νόσου ή τον τραυματισμό.
Το ΚΕ.Π.Π.Α. προσφέρει παρακολούθηση από Ιατρούς Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης με εξειδίκευση στα παιδιά, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, υδροκινησιοθεραπεία και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης. Επίσης μπορούν να παρακολουθούνται στα εξειδικευμένα εξωτερικά ιατρεία ή και να τους προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες μέσα στα πλαίσια της ειδικότητας (πχ αντιμετώπιση σπαστικότητας, διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική και συνταγογράφηση ορθώσεων και βοηθημάτων κα.).
Διεύθυνση: Λεωφ. Συγγρού 290, Καλλιθέα.

Κλείνουν το παράρτημα του νοσοκομείου παίδων Καλλιθέας
Μετά από την πρόσφατη συνταξιοδότηση της τελευταίας παιδιάτρου του παραρτήματος του Νοσοκομείου Παίδων Καλλιθέας, δεν υπάρχει πλέον γιατρός για να μπορέσει να λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική.
Τα «βιώσιμα συστήματα Υγείας» για τα οποία έκανε λόγο η στρατηγική της ΕΕ «Υγεία 2014 – 2020» και ο «εξορθολογισμός των δαπανών» με τους «αυτόματους κόφτες», υλοποιήθηκαν με μείωση των κρατικών δαπανών που αφορούν υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία δωρεάν. Αυτό που πραγματικά προωθείται είναι ότι η λειτουργία και στελέχωση των υπηρεσιών υγείας θα καθορίζεται με γνώμονα το κόστος για το κράτος και όχι την κάλυψη των αναγκών.
Η υποβάθμιση και συρρίκνωση των δομών υγείας και δημοσίων μαιευτηρίων, αλλά και της λίστας εξετάσεων και παροχών που αφορούν γυναικολογικό και προγεννητικό έλεγχο, παιδιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς, στέλνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους, στα πανάκριβα ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.
Ζητάμε την πλήρη και ολοκληρωμένη λειτουργία του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων “Π.& Α. Κυριακού”, που θα καλύπτει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλα τα παιδιά των νοτίων περιοχών.

                                            Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.