Τι θα έκανες αν δεν φοβόσουν; Μαθήματα ζωής από τον Νικόλα Σμυρνάκη


“Ακόμα κι αν δεν έχεις βρει τον ακριβή προορισμό σου, είναι εντάξει. Ίσως είναι προτιμότερο. Ο ρόλος του σκοπού δεν είναι αναγκαστικά να επιτευχθεί, αλλά να μας δείχνει την πορεία. Όπως μια πυξίδα. Η πυξίδα δεν δείχνει ούτε συγκεκριμένη χώρα ούτε συγκεκριμένη πόλη, δείχνει βορρά. Μόλις φτάσουμε σε έναν προορισμό του βορρά, συνεχίζει να μας παρακινεί: «Προχώρα! Έχεις δρόμο ακόμα. Η απομάκρυνση σε περιμένει».”
“Ψυχολογική” προσέγγιση της έννοιας του στόχου, όχι από έναν ψυχολόγο, από τον εμψυχωτή, συγγραφέα και δημιουργό της φιλοσοφίας Ανθρώπουστο ΝηΣί (IslandofMan Success Philosophy).

 Την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, ο Νικόλας Σμυρνάκης, παρέα με τους ηθοποιούς Νίκο Ορφανό και Γιώργο Κοψιδά, μετέδωσαν μηνύματα και γνώσεις με τη χρήση εικόνων και μικρών θεατρικών πράξεων (infotainment), σε ένα πρωτότυπο σεμινάριο με θεατρικά στοιχεία, όπου μας προέτρεψε: Να γράψουμε τη “δική μας ιστορία”, να ανακαλύψουμε τον προορισμό μας και να απολαύσουμε τη διαδρομή μέχρι εκεί και να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το φόβο.

Τα κείμενα του σεμιναρίου καθώς και οι θεατρικοί διάλογοι ήταν βασισμένα στα 3 τελευταία βιβλία του Νικόλα Σμυρνάκη. Τη βραδιά παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Χατζή.
Δέσποινα Αργυριάδη, Σάντυ Γκαβέρα, 
Γιώργος Κοψιδάς, Πελίνα Θεοδοσίου

“Οι στάσεις μας είναι για να χαρούμε τη διαδρομή. Και πρέπει να είναι συχνές, γιατί διαφορετικά ο δρόμος γίνεται κυνήγι δίχως νόημα. Άλλωστε, όσο μακριά κι αν πας, πάντα θα υπάρχει πιο μακριά. Και εκεί είναι η ουσία. Να χαιρόμαστε τη διαδρομή και να έχουμε πάντα μια κατεύθυνση να μας καλεί, μια κατεύθυνση ποτισμένη με πρόοδο, αγάπη και πληρότητα.  Από τη στιγμή που αποκτάς πυξίδα, δεν βιάζεσαι πια. Όχι, δεν καθυστερείς, αλλά δίνεις χρόνο στην απόλαυση. Η άφιξή σου στον προορισμό, άλλωστε, θα κρατήσει μονάχα μια στιγμή. Η διαδρομή προς τα εκεί μπορεί να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή. Την ημέρα που τον βρίσκεις, αλλάζεις προορισμό. Εκείνη την ημέρα, προορισμός σου γίνεται η κάθε
Αλεξάνδρα Αυγερινού, Αχιλλέας Γεωργίου, 
Γιώργος Χειμωνέτος, Βίκυ Χαντζή
στιγμή μέχρι αυτόν. Στους δώδεκα μήνες που έρχονται σου εύχομαι αυτό ακριβώς, να μετατρέψεις σε προορισμό σου την απόλαυση της διαδρομής μέχρι αυτόν” γράφει στο  οπισθόφυλλο του τελευταίου βιβλίου του ο Νικόλας Σμυρνάκης.

“Γράψε τη δική σου ιστορία. Τετράδιο ονείρων και πραγματοποιήσεων”
Ένα έργο που θα σου κρατήσει συντροφιά τους επόμενους 12 μήνες! Είναι το δικό σου τετράδιο καταγραφής σκέψεων και στόχων. Μέσα θα βρεις πρωτότυπες ιδέες και δημιουργικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να συνθέσεις το παζλ της δικής σου ζωής. Απόλαυσε την πορεία προς κάθε σου προορισμό και ετοιμάσου να παραδώσεις στον κόσμο τον καλύτερο εαυτό σου.
Ο ΝικόλαςΣμυρνάκης έγραψε ένα εξαιρετικά πρωτότυπο «ημερολόγιο» και μας προτρέπει να ανακαλύψουμε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο!
 
Τι θα έκανες αν δεν φοβόσουν;
“Όταν έγραψα το κείμενο για το σεμινάριο “Τι θα έκανες αν δεν φοβόσουν;” δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα γινόταν γιατί δεν ήμουν σίγουρος για τους συντελεστές του”, λέει ο Νικόλας Σμυρνάκης. “Ήξερα όμως ότι κάτι υπάρχει εδώ. Όταν ο Γιώργος Κοψιδάς και ο Νίκος Ορφανός δέχτηκαν να συμμετέχουν, ήμουν πλέον σίγουρος. Όταν ήρθε και η Βίκυ Χαντζή on board έδεσε το γλυκό. Σοκολατίνα με τριπλή επικάλυψη σοκολάτας! Με ρωτούσαν φίλοι και συνεργάτες. Δεν αγχώνεσαι που περνάνε τόσα από τα χέρια σου; Πως αν κάτι πάει στραβά θα βρεθείς εκτεθειμένος; Που συνεργάζεσαι με τόσο καλούς ηθοποιούς που έχουν τέτοια διαδρομή και πρέπει να βρεις τρόπο να τους περάσεις αυτά που έχεις στο μυαλό σου, να κρατήσεις ισορροπίες και όλα αυτά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Η απάντηση μου ήταν: Έχω την ψυχολογία του πολεμιστή. Όταν είσαι βουτηγμένος στη δράση δεν προλαβαίνεις να το σκεφτείς πολύ ώστε να σε καταβάλει ο φόβος. Ξυπνάει το ένστικτο επιβίωσης και αναγκάζεσαι να πολεμήσεις. Ο τρόπος για να νικήσεις το φόβο σου είναι να εκτεθείς σε πολύ φοβιστικό περιβάλλον”, καταλήγει ο συγγραφέας.

Την ημέρα του σεμιναρίου, όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων του Νικόλα Σμυρνάκη: “Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου”, “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;” και “Γράψε τη δική σου ιστορία” (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) διατέθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου (που τιμήθηκε με την απονομή του βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη στον πατέρα Αντώνιο το 2018).

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Kέντρου Δήμου Μοσχάτου κατακλύστηκε με πάνω από 300 συμμετέχοντες που κατάφεραν να κλείσουν θέση στο σεμινάριο, και συμμετείχαν ενεργά, φεύγοντας με την αίσθηση μιας νέας εκκίνησης.

Τα επόμενα δωρεάν σεμινάρια:
Οι εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Ηρακλείου και το βιβλιοπωλείο Κύβος στα Χανιά, σας προσκαλούν σε ένα δωρεάν σεμινάριο – workshop, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο του Νικόλα Σμυρνάκη “Γράψε τη δική σου ιστορία”.

1. Ηράκλειο –  Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 19:00. (H προσέλευση ξεκινάει στις 18:30)
στην αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2).

2. Χανιά –  Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στις 21:00 (H προσέλευση ξεκινάει στις 20:30)
στο Κήπος café –  Δημοτικός Κήπος Χανίων, 2821054520.

                                              Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.