Τρεις τρόποι να μην αρρωστήσουμε φέτος τον χειμώνα

Ο χειμώνας είναι παραδοσιακά η περίοδος κατά την οποία αρρωσταίνουμε περισσότερο και μας χτυπούν οι περισσότερες ιώσεις. Η υγεία μας γίνεται πιο ευάλωτη. Τι μπορούμε να κάνουμε για παραμείνουμε υγιείς όλο το χειμώνα.
Ο Δρ. Brent Bauer, από την Κλινική Mayo, δίνει τις ακόλουθες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε έναν πιο… «υγιή χειμώνα».


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μπορεί για τους περισσότερους ο χειμώνας να είναι μια εποχή που απλώς να περιμένουν να τελειώσει, ένας από τους τρεις τρόπους για να είναι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι, όμως, είναι να αποδεχτούν την κατάσταση και να προσαρμόσουν την καθημερινότητά τους σε αυτή.

Οι 3 τρόποι για να προσέξουμε την υγεία μας τον χειμώνα

  • Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε δραστήριοι. «Φορέστε τα κατάλληλα ρούχα και βγείτε έξω για λίγο καθαρό αέρα. Αρχίστε γυμναστήριο ή ανεβάστε την ένταση στο ραδιόφωνο και χορέψτε», προτείνει ο ειδικός.
  • Η δεύτερη σύσταση του Δρ. Bauer αφορά στην υγρασία του σπιτιού. «Τα κρυολογήματα και η γρίπη είναι συνήθη τους χειμερινούς μήνες. Κι αυτό οφείλεται εν μέρει και στα επίπεδα υγρασίας στους κλειστούς χώρους. Όσο μειώνεται η υγρασία, τόσο αυξάνονται τα κρυολογήματα και η γρίπη. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να ρυθμίσετε τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι στο 40-50%».
  • Τρίτη και τελευταία συμβουλή του ειδικού είναι η βιταμίνη D. «Λαμβάνουμε τη βιταμίνη D από τον ήλιο, άρα το χειμώνα τα επίπεδα της βιταμίνης είναι αρκετά χαμηλά. Κάποιες μελέτες, λοιπόν, δείχνουν ότι τα μειωμένα επίπεδα της βιταμίνης D μπορεί να μας κάνουν πιο ευάλωτους στα κρυολογήματα και τη γρίπη», εξηγεί ο Δρ. Bauer.
Σημειώνει, ωστόσο, ότι όλοι θα πρέπει να λαμβάνουμε συμπληρώματα βιταμίνης D κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
                                                      Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.