Τι απαντά ο Τσιόδρας για τη χρήση προστατευτικών μασκών

Η χρήση προστατευτικής μάσκας συστήνεται για τους επαγγελματίες Υγείας ξεκαθάρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για τις εξελίξεις της επιδημίας στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε εικόνες με ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν μάσκες για να προστατευτούν.

Στο ερώτημα που προκύπτει για το κατά πόσο θα μπορούσαν όλοι να φορέσουν μάσκες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απάντησε ότι συστήνεται για το υγειονομικό προσωπικό και όχι για τους πολίτες εκτός και αν είναι άρρωστοι, όπου στην περίπτωση αυτή δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανατοποθετήθηκε χθες, Δευτέρα, και αξιωματούχοι του ανακοίνωσαν πως εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες προσώπου, εκτός κι αν είναι άρρωστοι με τον ιό ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος από τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικές κλινικές μελέτες, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις.

«Η χρήση των μασκών, αυτή τη στιγμή προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Το μεγαλύτερο όφελος στη χρήση μάσκας προέρχεται από το στόμα και τη μύτη αυτών που ασθενούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.