Ασθενής ετών 101 στην Ελλάδα – Τι δείχνει η νέα επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τη διασπορά της νόσου Covid 19

Ανάμεσα στα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, υπάρχει και ασθενής ... 101 ετών, όπως προκύπτει από την επιδημιολογική ημερήσια έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή (5-4-2020).

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ αποδεικνύουν τη μεγάλη απόκλιση που παρατηρείται στις ηλικίες των κρουσμάτων στη χώρα. Η ηλικιακή ψαλίδα εκτείνεται από το 0 έτος της ηλικίας έως το 101 έτος, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι ο κορονοϊός δεν εξαιρεί κανέναν.
Στην έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 101 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών)".

Κορονοϊός: Η πορεία της νόσου έως 5/4/2020 σε σχέση με τα κρούσματα και τους θανάτους
Σε σύνολο 1735 κρουσμάτων, τα 352 (20.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Από τα 17351 κρούσματα της νόσου COVID-19 που έχουν καταγραφεί έως την Κυριακή 5/4/2020, το 54.9% είναι άνδρες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 73 θάνατοι (σ' αυτούς προστίθενται και 3 που δηλώθηκαν σήμερα το πρωί, σύνολο 76)

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 74 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 93 (77.4% άνδρες)

Δείτε τον πίνακα με την ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:




Δείτε την πορεία της νόσου με τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, από την αρχή της επιδημίας της νόσου COVID-19 στο διάγραμμα που ακολουθεί:


Δείτε την πορεία της νόσου σε σχέση με τους επιβεβαιωμένους θανάτους από τον κορονοϊό, από την αρχή της επιδημίας της νόσου COVID-19 στο διάγραμμα που ακολουθεί:




Κορονοϊός: Γεωργαφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.






Ακολουθεί η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.